iltasyazilim
FD Üye
Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet patates (Kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
*350400 gr dana kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*2 kırmızı kapya biber
*34 adet sivri biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*Az karabiber
*Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
SOSU İÇİN :
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı kaynamış su
*1 çay kaşığı pulbiber
*Biraz tuz
Patates Çanağı Tarifi Yapılışı Soyulmuş yıkanmış patatesler, 2’ye ayrılarak içleri 1 tatlı kaşığıyla oyulur
Tüm patatesler hazırlanır
Kızartılarak fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır
Bir tava içerisine minik doğranmış kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağla pembeleşince kıyma et konur pişirilir
Salçalar kokusu çıkana kadar kavrulur
Doğranmış biberler eklenir çevrilir, tuz, karabiber konularak kavurma işlemi bitince ocak altı kapatılır
Kızaran patatesler tepsi içerisine alınır içleri kıymalı harçla doldurulur, et kavrulan tava içerisinde hazırlanan sosu üzerine gezdirilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Lezzetli patates çanağı yemeği hazır*
*6 adet patates (Kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
*350400 gr dana kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*2 kırmızı kapya biber
*34 adet sivri biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*Az karabiber
*Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
SOSU İÇİN :
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı kaynamış su
*1 çay kaşığı pulbiber
*Biraz tuz
Patates Çanağı Tarifi Yapılışı Soyulmuş yıkanmış patatesler, 2’ye ayrılarak içleri 1 tatlı kaşığıyla oyulur
Tüm patatesler hazırlanır
Kızartılarak fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır
Bir tava içerisine minik doğranmış kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağla pembeleşince kıyma et konur pişirilir
Salçalar kokusu çıkana kadar kavrulur
Doğranmış biberler eklenir çevrilir, tuz, karabiber konularak kavurma işlemi bitince ocak altı kapatılır
Kızaran patatesler tepsi içerisine alınır içleri kıymalı harçla doldurulur, et kavrulan tava içerisinde hazırlanan sosu üzerine gezdirilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Lezzetli patates çanağı yemeği hazır*