iltasyazilim
FD Üye
Patates Çanağında Pancarlı Meze Tarifi İçin Malzemeler Patates çanağı için:
*3 orta boy patates
*yarım limon
*Bir tutam maydanoz
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
İç dolgusu için:
*1 adet kırmızı pancar
*3 kaşık süzme yoğurt
*1 diş sarımsak
*1 kaşık mayonez
*Bir tutam tuz
Patates Çanağında Pancarlı Meze Tarifi Yapılışı Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra ezici yardımıyla güzelce eziyoruz ve ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek iyice karıştırıyoruz Bu karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizde ortasını oyarak çanak şeklini veriyoruz Öte yandan pancarın kabuklarını soyup yaklaşık 15 dk kadar haşlıyoruz Haşlanmış pancarı blendırdan geçirerek püre haline getiriyoruz Daha sonra pancar biraz soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak, yoğurt, mayonez ve tuz karabiberle karıştırıyoruz Oluşan bu karışımla çay kaşığı yardımıyla patates çanaklarını dolduruyoruz Afiyet olsun
*3 orta boy patates
*yarım limon
*Bir tutam maydanoz
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
İç dolgusu için:
*1 adet kırmızı pancar
*3 kaşık süzme yoğurt
*1 diş sarımsak
*1 kaşık mayonez
*Bir tutam tuz
Patates Çanağında Pancarlı Meze Tarifi Yapılışı Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra ezici yardımıyla güzelce eziyoruz ve ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek iyice karıştırıyoruz Bu karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizde ortasını oyarak çanak şeklini veriyoruz Öte yandan pancarın kabuklarını soyup yaklaşık 15 dk kadar haşlıyoruz Haşlanmış pancarı blendırdan geçirerek püre haline getiriyoruz Daha sonra pancar biraz soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak, yoğurt, mayonez ve tuz karabiberle karıştırıyoruz Oluşan bu karışımla çay kaşığı yardımıyla patates çanaklarını dolduruyoruz Afiyet olsun