iltasyazilim
FD Üye
Patates Çanağında Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet iri patates
*Yarım paket tavuk göğsü
*2 adet yeşil biber
*1 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı konserve mısır
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Kimyon ,kırmızı toz pul biber
*45 dal maydanoz
Sosu için;
*1 adet rendelenmiş domates
*1 tatlı kaşığı salça
*1 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Sıvı yağ
Dilerseniz üzeri için;
*Kaşar peynir
Patates Çanağında Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesler yıkanır soyulur ve uzunlamasına kesilip içi oyulur Kızgın yağ da kızartılır Kenara alınır Teflon tavaya yağ alınır küçük küp küp doğranan tavuklar alınarak beyazlaşana kadar sotelenir Daha sonra doğranan soğan ve biberler eklenerek kavurmaya devam edilir Tavuk etleri yumuşadıktan sonra küp küp doğranmış domatesler (dilerseniz kabuklarını soyabilirsiniz ince olduğu için ben soymadım)eklenir bir tur çevirdikten sonra salçası ve mısırlarda eklenip kavrulur Ocağın altını kapattıktan sonra arzuya göre baharatları ve maydanozu eklenir Borcama alınan patateslerin içine tuz ekilir harçtan bolca doldurulur Bu arada rendelenmiş domates ve svıyağ tavaya alınarak kavrulur üzerine salça eklenir ve sıcak su da koyulduktan sonra kaynamaya bırakılır tuzu ilave edilir kaynayan sos patateslerin üzerine gezdirilerek dökülür 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir Zaten kızarttığımız için uzun sürmeyecektir
Dilerseniz piştikten sonra kaşar peyniri koyarak da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*4 adet iri patates
*Yarım paket tavuk göğsü
*2 adet yeşil biber
*1 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı konserve mısır
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Kimyon ,kırmızı toz pul biber
*45 dal maydanoz
Sosu için;
*1 adet rendelenmiş domates
*1 tatlı kaşığı salça
*1 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Sıvı yağ
Dilerseniz üzeri için;
*Kaşar peynir
Patates Çanağında Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesler yıkanır soyulur ve uzunlamasına kesilip içi oyulur Kızgın yağ da kızartılır Kenara alınır Teflon tavaya yağ alınır küçük küp küp doğranan tavuklar alınarak beyazlaşana kadar sotelenir Daha sonra doğranan soğan ve biberler eklenerek kavurmaya devam edilir Tavuk etleri yumuşadıktan sonra küp küp doğranmış domatesler (dilerseniz kabuklarını soyabilirsiniz ince olduğu için ben soymadım)eklenir bir tur çevirdikten sonra salçası ve mısırlarda eklenip kavrulur Ocağın altını kapattıktan sonra arzuya göre baharatları ve maydanozu eklenir Borcama alınan patateslerin içine tuz ekilir harçtan bolca doldurulur Bu arada rendelenmiş domates ve svıyağ tavaya alınarak kavrulur üzerine salça eklenir ve sıcak su da koyulduktan sonra kaynamaya bırakılır tuzu ilave edilir kaynayan sos patateslerin üzerine gezdirilerek dökülür 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir Zaten kızarttığımız için uzun sürmeyecektir
Dilerseniz piştikten sonra kaşar peyniri koyarak da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun