iltasyazilim
FD Üye
Patates Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Patates ( Büyükse 1 tane küçükse iki tane)
*1 yaş maya yada kuru instant maya
*4 su bardağı çavdar unu (çavdar unu yoksa gönül rahatlığıyla normal un kullanabilirsiniz)
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patates Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı İlk olarak patateslerimizi soyup haşlıyoruz Kabuklu haşlamıyoruz çünkü suyu lazım olacak Patatesler haşlandıktan sonra 1 su bardağı haşlama suyundan ayırıyoruz Haşlanmış patatesleri iyice ezin püre haline gelsin
Unu, mayayı ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz Daha sonra zeytinyağımızı da ekleyerek, ayırdığınız ve hafif soğuttuğumuz ılık haşlama suyunu ve patatesleri de ilave edip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz Suyunu ve ununu birazda göz kararı ayarlayın Hamuru yumuşacık olacak bu hamur sert bir ekmek hamuru değil
İyice yoğurduktan sonra 30 dakika kadar üzeri kapalı dinlendiriyoruz*Daha sonra yuvarlak kek kalıbını yada borcamı yağlayıp (yada benim gibi fırın kağıdı kullanın) ve karışımı içine döküyoruz Bu şekilde de 20 dakika kadar üzeri kapalı dinlendiriyoruz Hamur dinlendikten sonra üzerine 34 yemek kaşığı kadar su ilave edip bir kaşık yardımıyla düzleştiriyoruz hamuru
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz Bende 55 dakika kadar sürdü ama fırından fırına farklı olacağından siz yinede kontrol edin*Pişince tepsiden alıp ılınmaya bırakın
*
*Patates ( Büyükse 1 tane küçükse iki tane)
*1 yaş maya yada kuru instant maya
*4 su bardağı çavdar unu (çavdar unu yoksa gönül rahatlığıyla normal un kullanabilirsiniz)
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patates Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı İlk olarak patateslerimizi soyup haşlıyoruz Kabuklu haşlamıyoruz çünkü suyu lazım olacak Patatesler haşlandıktan sonra 1 su bardağı haşlama suyundan ayırıyoruz Haşlanmış patatesleri iyice ezin püre haline gelsin
Unu, mayayı ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz Daha sonra zeytinyağımızı da ekleyerek, ayırdığınız ve hafif soğuttuğumuz ılık haşlama suyunu ve patatesleri de ilave edip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz Suyunu ve ununu birazda göz kararı ayarlayın Hamuru yumuşacık olacak bu hamur sert bir ekmek hamuru değil
İyice yoğurduktan sonra 30 dakika kadar üzeri kapalı dinlendiriyoruz*Daha sonra yuvarlak kek kalıbını yada borcamı yağlayıp (yada benim gibi fırın kağıdı kullanın) ve karışımı içine döküyoruz Bu şekilde de 20 dakika kadar üzeri kapalı dinlendiriyoruz Hamur dinlendikten sonra üzerine 34 yemek kaşığı kadar su ilave edip bir kaşık yardımıyla düzleştiriyoruz hamuru
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz Bende 55 dakika kadar sürdü ama fırından fırına farklı olacağından siz yinede kontrol edin*Pişince tepsiden alıp ılınmaya bırakın
*