patates garnitür patates garnitür çeşitleri patatesli garnitürlü salata Malzemeler 4 adet patates (orta tepe) ½ nehir bardağı sızma zeytinyağı (veya karmakarışık baharatlı zeytinyağı) ½ nehir bardağı limon suyu ½ dere kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak) 1 nehir kaşığı fazla ince döğülmüş maydanoz Yapılışı Patatesleri yıkadıktan sonra tuz suda çatlatmadan haşlayın Kenara alıp biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun Her patatesi, dilimleri birbirinden ayırmadan lale gibi dörde belirli Balıkları servis yaptıktan sonradan hazırladığınız patatesleri tabak başına birer tane gelecek tarzda dağıtın Bir kapta zeytinyağı, limon ve sarmısağı karıştırın İnce doğranmış maydanozları da ilave edip yeniden karıştırın ve her patatesin üstüne bir dere kaşığı gelecek tarzda dökün Bu garnitür ve sos özellikler ızgara ya da fırında pişmiş beyza etli iri balıkların yanında mükemmel gider Benzer sou balıkların üstüne de dökebilirsiniz Özellikle balıkların yağsız olduğu yumurtlama mevsimlerinde tadını arttırır Patatesleri zeytinyağlimon sosu yerine beşamel sos ile de servis yapabilirsiniz