iltasyazilim
FD Üye
Patates Hoplatma Tarifi İçin Malzemeler Malzeme ölçülerinin miktarları *tarafınızdan belirlenmelidir…
*Taze minik bebek patates ( istediğiniz miktarda)
*Bolca tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
*1 yemek kaşığı da sıvıyağ
*1 adet et bulyon ( şart değil ama ben ekledim)
*45 adet halka halka doğranmış sarımsak
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kekik ya da biberiye
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı köri *ya da zerdeçal ( *şart değil)
*56 dal kıyılmış maydanoz
Not : Başta da dediğim gibi tarifte kullanılacak baharatlar ve ölçüleri *tamamen sizin damak tadınıza göre arttırılabilir ya da azaltılabilir…tarife ekstra baharat eklenip çıkartılabilir son tercih sizin…
Patates Hoplatma Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Et,tavuk ya da balık *yanına yapmak için *güzel bir patates tarifi arıyorsanız tam da mevsiminde bebek patateslerle “patates hoplatma tarifini denemenizi öneririm…bu tip patatesleri şimdi tezgahlarda *bulmak mümkün olsa da bu bebek patatesler her zaman tezgahlarda bulunmuyor o nedenle bebek patatesler tezgahlarda iken tarifi bir deneyin bakalım sevecek misiniz ?hadi başlayalım
Patatesleri akan su altında ova ova tertemiz yıkayın…
Patatesleri kısa bir süre su içinde haşlayınbu cins patatesleri çok da haşlamamak gerekiyor çünkü bu patatesler çok çabuk haşlanıyor…çok haşlarsanız *patatesleri dağıtırsınız lütfen dikkatli olun……patatesler yumuşasın yeter dağılacak kadar haşlanmalarına gerek yok sonra patatesler *şık durmazlar ve *güzel görünmezler…şimdi orta karar haşlanmış patatesleri süzün ve soğutun…patatesleri *isterseniz kabuklarını soyarak isterseniz de soymayarak nasıl istiyorsanız o şekilde kullanabilirsiniz…hatta isteyenler patatesleri hiç haşlamadan da tarifi yapabilirsiniz
Derin bir tavada*( patates miktarına göre) bolca tereyağ eritin 45 diş doğranmış sarımsağı kısık ateşte kavurun…şimdi tavaya et bulyonu ekleyip eritin kavurduğunuz sarımsakları tavadan çıkartın, atın…sarımsak ve et bulyon soslu tereyağa damak tadınıza göre istediğiniz miktarda istediğiniz cins baharatları ekleyip haşlanmış patatesleri kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak *kısa bir süre daha pişirinarada sırada kapağı kaldırarak tavada ki patatesleri hoplatarak ters yüz edin ki patatesler yanmasın ateşi de sakın çok açmayın… şimdi kapağı kaldırın ve orta karar ateşte patatesleri istediğiniz kıvama gelene kadar hoplata hoplata *kızartın…
Pişen patateslerin üstüne incecik kıyılmış maydanoz ekleyin tavayı 23 kez daha hoplatıp patatesleri ocaktan alın…hazır olan patatesi sıcak sıcak konuklarınıza servis yapın…
Afiyetler olsun…
Not : İsteyen tereyağa bir parça salça ekleyerek patatesleri salçalıaharatlı *tereyağ da da hoplatabilir…
Yine isteyen pişen patateslerin üstüne sarımsaklı yoğurt + salçalı sos dökerek de tüketebilir biz sadesini sevdiğimiz için ben eklemedim…
İstediğiniz kadar patatesi istediğiniz miktarda ,çok daha değişik baharat kullanarak yapabilir kendi *patates hoplatması tarifinizi gönlünüzce zenginleştirebilirsiniz…
Patatesleri tereyağ koymadan sırf *zeytinyağ ya da sıvı yağ da da hoplatabilirsiniz
Bu tarif genelde patateslerin kabukları soyulmadan hoplatılarak yapılırben soyarak daha çok tercih ediyorum son tercih yinede *sizin…
Neden patatesleri kaşık ile karıştırmadan hoplata hoplata *pişiriyoruz?? patatesleri ezmeden,dağıtmadan *pişirmek için )))
Patatesleriniz *büyükse patatesleri *ortadan *keserek küçültebilirsiniz…
Hoşça kalın
*Taze minik bebek patates ( istediğiniz miktarda)
*Bolca tereyağ ( 2 yemek kaşığı )
*1 yemek kaşığı da sıvıyağ
*1 adet et bulyon ( şart değil ama ben ekledim)
*45 adet halka halka doğranmış sarımsak
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kekik ya da biberiye
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığı köri *ya da zerdeçal ( *şart değil)
*56 dal kıyılmış maydanoz
Not : Başta da dediğim gibi tarifte kullanılacak baharatlar ve ölçüleri *tamamen sizin damak tadınıza göre arttırılabilir ya da azaltılabilir…tarife ekstra baharat eklenip çıkartılabilir son tercih sizin…
Patates Hoplatma Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Et,tavuk ya da balık *yanına yapmak için *güzel bir patates tarifi arıyorsanız tam da mevsiminde bebek patateslerle “patates hoplatma tarifini denemenizi öneririm…bu tip patatesleri şimdi tezgahlarda *bulmak mümkün olsa da bu bebek patatesler her zaman tezgahlarda bulunmuyor o nedenle bebek patatesler tezgahlarda iken tarifi bir deneyin bakalım sevecek misiniz ?hadi başlayalım
Patatesleri akan su altında ova ova tertemiz yıkayın…
Patatesleri kısa bir süre su içinde haşlayınbu cins patatesleri çok da haşlamamak gerekiyor çünkü bu patatesler çok çabuk haşlanıyor…çok haşlarsanız *patatesleri dağıtırsınız lütfen dikkatli olun……patatesler yumuşasın yeter dağılacak kadar haşlanmalarına gerek yok sonra patatesler *şık durmazlar ve *güzel görünmezler…şimdi orta karar haşlanmış patatesleri süzün ve soğutun…patatesleri *isterseniz kabuklarını soyarak isterseniz de soymayarak nasıl istiyorsanız o şekilde kullanabilirsiniz…hatta isteyenler patatesleri hiç haşlamadan da tarifi yapabilirsiniz
Derin bir tavada*( patates miktarına göre) bolca tereyağ eritin 45 diş doğranmış sarımsağı kısık ateşte kavurun…şimdi tavaya et bulyonu ekleyip eritin kavurduğunuz sarımsakları tavadan çıkartın, atın…sarımsak ve et bulyon soslu tereyağa damak tadınıza göre istediğiniz miktarda istediğiniz cins baharatları ekleyip haşlanmış patatesleri kısık ateşte tavanın kapağını kapatarak *kısa bir süre daha pişirinarada sırada kapağı kaldırarak tavada ki patatesleri hoplatarak ters yüz edin ki patatesler yanmasın ateşi de sakın çok açmayın… şimdi kapağı kaldırın ve orta karar ateşte patatesleri istediğiniz kıvama gelene kadar hoplata hoplata *kızartın…
Pişen patateslerin üstüne incecik kıyılmış maydanoz ekleyin tavayı 23 kez daha hoplatıp patatesleri ocaktan alın…hazır olan patatesi sıcak sıcak konuklarınıza servis yapın…
Afiyetler olsun…
Not : İsteyen tereyağa bir parça salça ekleyerek patatesleri salçalıaharatlı *tereyağ da da hoplatabilir…
Yine isteyen pişen patateslerin üstüne sarımsaklı yoğurt + salçalı sos dökerek de tüketebilir biz sadesini sevdiğimiz için ben eklemedim…
İstediğiniz kadar patatesi istediğiniz miktarda ,çok daha değişik baharat kullanarak yapabilir kendi *patates hoplatması tarifinizi gönlünüzce zenginleştirebilirsiniz…
Patatesleri tereyağ koymadan sırf *zeytinyağ ya da sıvı yağ da da hoplatabilirsiniz
Bu tarif genelde patateslerin kabukları soyulmadan hoplatılarak yapılırben soyarak daha çok tercih ediyorum son tercih yinede *sizin…
Neden patatesleri kaşık ile karıştırmadan hoplata hoplata *pişiriyoruz?? patatesleri ezmeden,dağıtmadan *pişirmek için )))
Patatesleriniz *büyükse patatesleri *ortadan *keserek küçültebilirsiniz…
Hoşça kalın