
Yeni ayakkabılar yahut sıkan ayakkabılar için patates uygulaması yaparak, ayaklarınızın rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Ayakkabıları genişletmek için pratik prosedürler uygulayabilirsiniz.
Ayakkabılar İçin Pratik Teknikler
Ayakkabılara kalıp koydurmak yahut kunduracıların genişletme çalışmaları yapması metotlardan biri olabilir. Öteki bir formül ise içerisi su dolu poşetleri, ayakkabılar içerisine yerleştirmek ve akabinde buzdolabında bekletmek. Bu yol sıkan yahut küçük gelen ayakkabıların daha rahat olmasını sağlarken, kolay biçimde genişlemesine imkan sunar.
Islak gazete kağıtları ile ayakkabı içlerini doldurmak, ayakkabıları genişletme formüllerinden biridir. En pratik ve konforlu prosedür ise patates tekniğidir.

Patates İle Ayaklarınızı Rahatlatın
Ayakkabıların numara, model ve büyüklüklerine nazaran iki büyük uzunluk patates alın. Patatesleri soyduktan sonra havlu peçete yahut gazete kağıdı ile sarın. Akabinde ayakkabıların burun kısımlarına yanlışsız düzgünce yerleştirin. Bir gece bu biçimde bekletin.
Kuruyan patatesler, ayakkabı derisinin genişlemesine imkan sunacaktır. Ayrıyeten ayakkabı içindeki makus kokuların giderilmesi için de en tesirli usullerden biridir. Patates ile ayakkabı genişletme tekniği, bez ve kumaş ayakkabılarda önerilmez. Patates üzerindeki ıslaklık, kumaşa geçeceği için leke oluşumuna neden olabilir.

Konforlu Ayakkabı Kullanımı
Size en rahat gelen ve en sık giydiğiniz ayakkabının daha uzun ömürlü olması ve ayak sıhhatinizin devam ettirilmesi için birebir ayakkabıyı üst üste giymeyiniz. En az 1 ya da 2 gün orta vererek havalanmasını sağlayın.