iltasyazilim
FD Üye
Patates Karnıyarığı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet orta boy patates
*300 gram kıyma
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*Sıvı yağ
*Yarım çay bardağı sıcak su
*56 dal maydanoz
*Kekik
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Sosu için;
*Yarım su bardağı sıcak su
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Üzeri için;
*Domates
Patates Karnıyarığı Tarifi Yapılışı Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır Tencereye sıvı yağ alınır Sarımsak ve soğan kavrulur Kıyma eklenir Kıymanın topaklanmaması için yarım çay bardağı sıcak eklenir ve kaşığın arkası ile bastırarak bir yandan kavrulur ve topaklanması engellenir Salçada eklenerek kavrulur İyice pişen kıymalara baharatları eklenir ve ocağın altını kapattıktan sonra doğranan maydanozlar da katılır ve iç ılımaya bırakılır Daha sonra patateslerin kabukları soyulur çay kaşığı yardımıyla içleri oyulur Oyarken altına inmemeye dikkat edin Patatesler oyuldukça su dolu bir kabın içine atılır kararmaması için Derince bir tencereye bolca sıvı yağ alınır ısındıktan sonra kurulanan patatesler atılır ve kızartılır Oyulan kısmı pek kızarmayacaktır Dışları kızarana kadar devam edin Kızaran patatesler havlu kağıdın üstüne alınır ve yağlarını süzmesi beklenir Borcama dizilen patateslerin içine bir miktar tuz ve karabiber serpin Daha sonra harçtan bolca koyun üzerine dilimlenmiş domatesi de koyun Sıcak su ve salçayı özeyin patateslere değmeyecek şekilde dökün Buradaki sıcak su miktarı patateslerin boyutuna göre değişir Siz su miktarına buna göre azaltın veya çoğaltın önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika kadar pişirin Fırından almadan mutlaka patateslerin piştiğine çatalla bakın Koyduğunuz sosun kıvam almasını isterseniz fırından almadan 5 dakika da fırının en altında bekletebilirsiniz Afiyet olsun
*5 adet orta boy patates
*300 gram kıyma
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*Sıvı yağ
*Yarım çay bardağı sıcak su
*56 dal maydanoz
*Kekik
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Sosu için;
*Yarım su bardağı sıcak su
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Üzeri için;
*Domates
Patates Karnıyarığı Tarifi Yapılışı Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır Tencereye sıvı yağ alınır Sarımsak ve soğan kavrulur Kıyma eklenir Kıymanın topaklanmaması için yarım çay bardağı sıcak eklenir ve kaşığın arkası ile bastırarak bir yandan kavrulur ve topaklanması engellenir Salçada eklenerek kavrulur İyice pişen kıymalara baharatları eklenir ve ocağın altını kapattıktan sonra doğranan maydanozlar da katılır ve iç ılımaya bırakılır Daha sonra patateslerin kabukları soyulur çay kaşığı yardımıyla içleri oyulur Oyarken altına inmemeye dikkat edin Patatesler oyuldukça su dolu bir kabın içine atılır kararmaması için Derince bir tencereye bolca sıvı yağ alınır ısındıktan sonra kurulanan patatesler atılır ve kızartılır Oyulan kısmı pek kızarmayacaktır Dışları kızarana kadar devam edin Kızaran patatesler havlu kağıdın üstüne alınır ve yağlarını süzmesi beklenir Borcama dizilen patateslerin içine bir miktar tuz ve karabiber serpin Daha sonra harçtan bolca koyun üzerine dilimlenmiş domatesi de koyun Sıcak su ve salçayı özeyin patateslere değmeyecek şekilde dökün Buradaki sıcak su miktarı patateslerin boyutuna göre değişir Siz su miktarına buna göre azaltın veya çoğaltın önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika kadar pişirin Fırından almadan mutlaka patateslerin piştiğine çatalla bakın Koyduğunuz sosun kıvam almasını isterseniz fırından almadan 5 dakika da fırının en altında bekletebilirsiniz Afiyet olsun