Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates kızartmasını boş verin, bunu deneyin!

Patates kızartmasını boş verin, bunu deneyin!
0
135

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

saglikli-balkabagi-cips.jpg

Patates kızartmasının sıhhate ve kiloya zararı biliyoruz, değil mi? Lakin damak tadımızdan ödün vermek istemiyoruz. Eksiksiz tarifimle patates kızartması tadında ancak mutlaka bin kat daha sağlıklı bal kabağı cipsi yapacağız. Yeniliklere açık olun, bu tanımı deneyin ve bana teşekkür edin!

Bal kabağı cipsi nasıl yapılır?


Bal kabağı cipsini her kış tekraren yaparım, sahiden eksiksiz lezzetli ve kolaydır. Şimdiye kadar patates kızartmasıyla neden onca kalori almışım, bilemiyorum. Fakat siz şanslısınız, artık üstün bal kabağı cipsi tanımını öğreniyorsunuz.

Gereçler:
  • Yarım kilo bal kabağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Öncelikle şıkça temizlediğiniz bal kabaklarını ince ince doğrayın.
  2. Munfasıl bir kapta zeytinyağını ve baharatları karıştırın.
  3. Bal kabaklarını, bu karışımın içine koyarak her konuma eşit gelecek biçimde karıştırın.
  4. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve bal kabaklarını üst üste gelmeyecek formda tepsiye yerleştirin.
  5. 20-25 dakika, kızarana kadar pişirin.
Pişirdikten sonra isteğe bağlı olarak, tek başına yahut yoğurtla yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun…
 
858,497Konular
982,522Mesajlar
30,255Kullanıcılar
kado12Son üye
Üst Alt