
Patates kızartmasının sıhhate ve kiloya zararı biliyoruz, değil mi? Lakin damak tadımızdan ödün vermek istemiyoruz. Eksiksiz tarifimle patates kızartması tadında ancak mutlaka bin kat daha sağlıklı bal kabağı cipsi yapacağız. Yeniliklere açık olun, bu tanımı deneyin ve bana teşekkür edin!
Bal kabağı cipsi nasıl yapılır?
Bal kabağı cipsini her kış tekraren yaparım, sahiden eksiksiz lezzetli ve kolaydır. Şimdiye kadar patates kızartmasıyla neden onca kalori almışım, bilemiyorum. Fakat siz şanslısınız, artık üstün bal kabağı cipsi tanımını öğreniyorsunuz.
Gereçler:
- Yarım kilo bal kabağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Öncelikle şıkça temizlediğiniz bal kabaklarını ince ince doğrayın.
- Munfasıl bir kapta zeytinyağını ve baharatları karıştırın.
- Bal kabaklarını, bu karışımın içine koyarak her konuma eşit gelecek biçimde karıştırın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve bal kabaklarını üst üste gelmeyecek formda tepsiye yerleştirin.
- 20-25 dakika, kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…