iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Patates köftesi için:
8 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı patates püresi, 1 yemek kaşığı lahanaları sotelemek için) 4 adet ince doğranmış taze soğan 1 su bardağı rendelenmiş beyaz lahana 1 yemek kaşığı un (püreye kıvam vermek için) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Köfteleri kızartmak için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı Poşe yumurta için:
4 adet yumurta 2 yemek kaşığı sirke Servisi için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber
NASIL YAPILIR?
Patatesleri kabuklarını soyup gelişigüzel doğrayın ve tuzlu suda haşlayın Diğer tarafta geniş bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip bir yemek kaşığı su ilavesiyle taze soğanları 12 dakika kadar soteleyin Rendelenmiş beyaz lahanayı kattıktan sonra soteleme işlemini 12 dakika daha sürdürün Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sote karışımını 2 dakika daha pişirip ocaktan alın Haşladığınız patatesleri, kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle ezerek püre haline getirin Hazırladığınız patates püresini lahanalı sote karışımıyla karıştırın Üzerine az bir miktar un serpiştirin Püre karışımını dört eşit parçaya bölüp top haline getirin Hafifçe bastırarak yassı şeklini verdiğiniz köfteleri yanmaz ve yapışmaz bir tavada, zeytinyağında her iki tarafı da renk alana kadar 34 dakika pişirin Yumurtaları, derin bir tencerede kaynayan suda poşe edin Servis tabağına aldığınız patates köftelerinin üzerine poşe yumurtaları yerleştirin Sarımsaklı yoğurt, pul biberli yağ ve incecik doğranmış dereotu eşliğinde bekletmeden servis edin
Patates köftesi için:
8 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı patates püresi, 1 yemek kaşığı lahanaları sotelemek için) 4 adet ince doğranmış taze soğan 1 su bardağı rendelenmiş beyaz lahana 1 yemek kaşığı un (püreye kıvam vermek için) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Köfteleri kızartmak için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı Poşe yumurta için:
4 adet yumurta 2 yemek kaşığı sirke Servisi için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber
NASIL YAPILIR?
Patatesleri kabuklarını soyup gelişigüzel doğrayın ve tuzlu suda haşlayın Diğer tarafta geniş bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritip bir yemek kaşığı su ilavesiyle taze soğanları 12 dakika kadar soteleyin Rendelenmiş beyaz lahanayı kattıktan sonra soteleme işlemini 12 dakika daha sürdürün Tuz ve karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız sote karışımını 2 dakika daha pişirip ocaktan alın Haşladığınız patatesleri, kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle ezerek püre haline getirin Hazırladığınız patates püresini lahanalı sote karışımıyla karıştırın Üzerine az bir miktar un serpiştirin Püre karışımını dört eşit parçaya bölüp top haline getirin Hafifçe bastırarak yassı şeklini verdiğiniz köfteleri yanmaz ve yapışmaz bir tavada, zeytinyağında her iki tarafı da renk alana kadar 34 dakika pişirin Yumurtaları, derin bir tencerede kaynayan suda poşe edin Servis tabağına aldığınız patates köftelerinin üzerine poşe yumurtaları yerleştirin Sarımsaklı yoğurt, pul biberli yağ ve incecik doğranmış dereotu eşliğinde bekletmeden servis edin