Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Köfteli Yoğurt Çorbası ( Aşurelik Buğdaydan )

Patates Köfteli Yoğurt Çorbası ( Aşurelik Buğdaydan )

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Patates Köfteli Yoğurt Çorbası ( Aşurelik Buğdaydan ) Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 çay bardağı aşurelik buğday
*300 gr süzme yoğurt
*1 çorba kaşığı un
*1 yumurta sarisi
*1 kuru soğan
*2 patates
*1 sivri biber

Sosu için:

*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı toz nane
*Toz kırmızı biber

Patates Köfteli Yoğurt Çorbası ( Aşurelik Buğdaydan ) Tarifi Yapılışı Mideyi rahatlatan şifa kaynağı mis gibi bir çorba tarifimiz
Akşamdan aşurelik buğdayı tencereye alır üzerine 45 su bardağı su ilave edip bir taşım kaynatırız Kaynayınca ocağı kapatır, tencerenin kapağını da kapatır sabaha kadar bekleriz Burada buğday iyice şişer
Derince bir kapta süzme yoğurdu iyice özleşene kadar karıştırırız Üzerine yumurta sarısı ve un ilave eder tekrar iyice karıştırırız Akşamdan ıslanan aşurelik buğdayı da suyu ile beraber yoğurt karışımına katıp karıştırırız
Çorba kıvamına gelene dek su ilave ederiz
Soğanı soyup bütün olarak çorbaya atarız
Patatesleri soyup büyükse ikiye böler onu da çorbaya atarız biberi uzun uzun kesip ekleriz
Çorbayı ocağa alıp hep aynı yöne doğru kaynayana kadar karıştırırız kaynayınca altını kısıp karıştırmayı bırakarak pişmesini bekleriz Patatesler yumuşayınca pişmiştir
Ocağı kapatıp kesilmemesi için beş dakika daha karıştırırız ( Tencereyi su dolu bir leğenin içerisine koyup karıştırırsak daha hızlı soğur )
( Çorbaya tuz atmıyorum Tuz servis sırasında ekleniyor )
Sosu için ise ;
Yağı ısıtırız içine salçayı ekler karıştırırız Nane ve toz kırmızı biberi de ekleriz Kıvam alınca yarım çay bardağı su ekler bir taşım kaynatırız
İçine attığım patatesleri çorbadan çıkarıp püre haline getirdim Nane, tuz, baharat ve ince kıyılmış soğan ile karıştırıp çorbanın yanında ikram ettim
Deneyeceklere afiyet olsun

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt