Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Püreli Çakma Alinazik

Patates Püreli Çakma Alinazik

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Patates Püreli Çakma Alinazik Tarifi İçin Malzemeler Kıymalı Harcı İçin;

*300 gr kıyma
*1 küçük soğan
*2 sivri biber
*2 domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, pul biber, karabiber

Patates Püresi İçin;

*2 büyük patates
*1 çay bardağından az süt
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*70 gr kaşar rendesi
*Tuz

Patates Püreli Çakma Alinazik Tarifi Yapılışı Her gün ne yemek yapacağım diye düşünürken sonunda bunu buldum biz severek yedik umarım siz de seversiniz
Önce patatesleri soyup 4 5 parçaya ayırdım tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ekledim ve haşlanmaya bıraktım Kolay haşlanması için ben böyle yapıyorum
Daha sonra soğanları rendeledim ve onları yağ koyup kızdırdığım tavaya attım sonrasında ince ince doğradığım biberleri ekledim Biraz kızardıklarında kabuklarını soyduğum ve küp küp doğradığım domatesleri ekledim hepsini karıştırdım Domatesler eriyince kıymayı ekledim Pişmeye yakın tuzunu karabiberini ve pulbiberini atıp, piştiğinde altını kapattım Kıymalı harca dilerseniz salça da koyabilirsiniz ben kullanmadım
Haşlanan patatesleri süzüp tekrar tencereye aldım bir çay bardağından az süt ve tereyağını koyarak pürüzsüz olana dek karıştırdım Sonrasında tuzunu ve rendelenmiş kaşar peynirini de karıştırarak patates püresini bitirdim
Patates püresini yatak yaparak üzerine kıymalı harcı koydum ve bu şekilde servis ettim afiyet olsun

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt