Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patates Püreli Dana Rosto Tarifi Resimli

Patates Püreli Dana Rosto Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patates Püreli Dana Rosto Tarifi
Patates Püreli Dana Rosto nasıl yapılır
Patates Püreli Dana Rosto yapılışı

Patates Püreli Dana Rosto Tarifi Resimli



Malzemeler
1 kg dana eti, 2 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 çorba kaşığı un, 1 adet kuru soğan, 1 adet havuç, 1 adet defne yaprağı, 1 miktar kereviz yaprağı, 1 arz maydanoz, 1 diş sarımsak, 4 su bardağı su, karabiber, tuzlu

Patates püresi için malzemeler:
1 kg patates, 1 litre süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su

Hazırlanışı
Derince bir tencereye mısırözü yağı konur ve bu yağa etler eklenir Etler bu yağda zıt düz edilerek, suyunu bırakıp çekene kadar kızartılır Etler suyunu çekince salça eklenir ve kavrulur sırası gelmişken küp küp doğranmış havuç, ince doğranmış kuru soğan, sarımsak, defneyaprağı, kereviz yaprağı, maydanoz ve 4 su bardağı su da eklenerek kaynamaya bırakılır Su kaynayınca süzgeç yardımı ile üstünde oluşan köpükler alınır Köpükler alındıktan sonradan tencerenin ağzı kapatılıp etler iyice pişirilir Etler piştikten daha sonra kevgir yardımı ile sudan alınır ve bir kenarda soğumaya bırakılır bu arada kalan salçalı ve sebzeli suya bir çorba kaşığı un eklenir ve çırpıcı yardımı ile karıştırılır 5 dakika kaynamaya bırakılır Soğumuş olan etler bıçak yardımı ile dilimler halinde kesilir ve fırın tepsisine dizilir Karabiber ve tuzlu da atılır Etlerin üzerine salçalı ve sebzeli et suyundan dökülür ve 10 dakika fırında kızarmaya bırakılır Sıcak olarak yanına patates püresi ile birlikte servis yapılır

Patates püresinin hazırlanışı:
Öncelikle patatesler soyulur ve yıkanır Derince bir tencereye konur Üzeri kapanacak şekilde 5 su bardağı su eklenir, haşlanmaya bırakılır Haşlanan patatesler bir kevgir yardımı ile süzülür Mikser veya çatal ile ezilerek püre haline getirilir Derince bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı konur ve eritilir Üzerine 1 litre süt ve püre haline getirilmiş patatesler eklenir Mikser yardımı ile çırpılarak muhallebi kıvamına getirilerek pişirilir Sıcak olarak etlerin yanında konularak servis yapılır *
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt