iltasyazilim
FD Üye
*
Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*800 g – 1 kg patates
*1 adet kırmızı biber
*150 g – 200 g buzlu veya konserve tane mısır
*100 g bezelye (buzlu tercih ediyorum)
*1 adet yeşil elma
*200 g kadar turşu salatalık
*1 büyük boy mayonez
*1 su bardağı yoğurt
*Zeytinyağı
*Elma sirkesi
*Tuz
*1 çay bardağı su
Patates Salatası Tarifi Yapılışı Patatesleri tuzlu suda haşlıyorsunuz ve soğuduktan sonra minik küp şeklinde kesiyorsunuz Aynı işlemi kırmızı biber ve yeşil elma ile de yapıyorsunuz Elmayı yeşil tercih ediyorum, hafif ekşi daha güzel tat veriyor Doğrama işlemi tamamlandıktan sonra mısır ve bezelyede ekleyip tüm malzemeleri bir kaba koyup zeytinyağı, elma sirkesi, tuz, mayonez ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırıyorsunuz En son bir su bardağı suyumuzu da ekleyip son kez karıştırıp buzdolabına koyuyoruz Salatayı akşamdan yaparsanız daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*800 g – 1 kg patates
*1 adet kırmızı biber
*150 g – 200 g buzlu veya konserve tane mısır
*100 g bezelye (buzlu tercih ediyorum)
*1 adet yeşil elma
*200 g kadar turşu salatalık
*1 büyük boy mayonez
*1 su bardağı yoğurt
*Zeytinyağı
*Elma sirkesi
*Tuz
*1 çay bardağı su
Patates Salatası Tarifi Yapılışı Patatesleri tuzlu suda haşlıyorsunuz ve soğuduktan sonra minik küp şeklinde kesiyorsunuz Aynı işlemi kırmızı biber ve yeşil elma ile de yapıyorsunuz Elmayı yeşil tercih ediyorum, hafif ekşi daha güzel tat veriyor Doğrama işlemi tamamlandıktan sonra mısır ve bezelyede ekleyip tüm malzemeleri bir kaba koyup zeytinyağı, elma sirkesi, tuz, mayonez ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırıyorsunuz En son bir su bardağı suyumuzu da ekleyip son kez karıştırıp buzdolabına koyuyoruz Salatayı akşamdan yaparsanız daha lezzetli oluyor Afiyet olsun