iltasyazilim
FD Üye
Patates Sufle Tarifi İçin Malzemeler
*2 küçük patates
*Yarım havuç
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı süt
*Kaşar peyniri
*Tuz
*Karabiber
Patates Sufle Tarifi Yapılışı
Bu tarif 2 kişiliktir Bu ölçülerden 3 porsiyonluk patates çıkıyor
Patatesleri soyup daire şeklinde doğrayıp üstüne geçecek kadar suyla beraber biraz tuz atıp haşlıyoruz
İyice yumuşadıktan sonra patatesleri süzüyoruz Tencereye 1 kaşık tereyağ, süt, tuz ve karabiber koyarak çatalla ezerek püre haline getiriyoruz ( blendır kullanmanızı tavsiye etmem çünkü blendır pürenin tadını lastikleştiriyor) içine havuçları rendenin kare tarafıyla küçük küçük rendeliyoruz ( yada minik kup şeklinde kesin) yumurtanın sarısı ve kaşar rendesi de ilave edip karıştırıyoruz
Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir fiske tuzla köpük olana kadar çırpıyoruz Püremizin içine katarak spatulayla aynı yöne doğru karıştırıyoruz
Fırın kaplarına koyarak üzerine biraz daha kasar rendeleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz
Suflemiz kabarıp üzeri kızarınca fırından alıyoruz
Afiyet olsun
*2 küçük patates
*Yarım havuç
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı süt
*Kaşar peyniri
*Tuz
*Karabiber
Patates Sufle Tarifi Yapılışı
Bu tarif 2 kişiliktir Bu ölçülerden 3 porsiyonluk patates çıkıyor
Patatesleri soyup daire şeklinde doğrayıp üstüne geçecek kadar suyla beraber biraz tuz atıp haşlıyoruz
İyice yumuşadıktan sonra patatesleri süzüyoruz Tencereye 1 kaşık tereyağ, süt, tuz ve karabiber koyarak çatalla ezerek püre haline getiriyoruz ( blendır kullanmanızı tavsiye etmem çünkü blendır pürenin tadını lastikleştiriyor) içine havuçları rendenin kare tarafıyla küçük küçük rendeliyoruz ( yada minik kup şeklinde kesin) yumurtanın sarısı ve kaşar rendesi de ilave edip karıştırıyoruz
Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir fiske tuzla köpük olana kadar çırpıyoruz Püremizin içine katarak spatulayla aynı yöne doğru karıştırıyoruz
Fırın kaplarına koyarak üzerine biraz daha kasar rendeleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz
Suflemiz kabarıp üzeri kızarınca fırından alıyoruz
Afiyet olsun