Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patates Tava

Patates Tava

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet orta boy patates
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*15 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber

Patates Tava Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Severek yaptığım ve ister sıcakken, isterseniz de soğuk olarak tüketebileceğiniz patates tava tarifimi paylaşmak istiyorum Buyurun
Patatesler soyularak tencereye alınır ve haşlanır Suyu süzülen patatesler soğuduktan sonra küp küp doğranarak bir tabağa alınır
Daha sonra yanmaz yapışmaz büyük bir tavaya (Ben granit tercih ettim, teflon veya seramik de olur) tereyağı alınarak eritilir ve sıvı yağ da eklenir 1 adet soğan yemeklik doğranarak tavaya alınır ve kavrulur Soğanlar pembeleşince üzerine salça eklenir ve karıştırılarak kavrulmaya devam edilir Bu sırada suyun yarısı tavaya konulur Doğranmış patatesler kavrulan soğanların üzerine dökülür ve tuz ile karabiber eklenerek karıştırılır Kalan su da eklenerek tavanın kapağı kapatılır ve altı kısılarak 5 dakika daha suyunu çektirerek pişirilir
Lezzet garantili patates tavamız servise hazırdır Şimdiden herkese afiyet olsun

858,478Konular
981,302Mesajlar
29,566Kullanıcılar
sfdbeleopSon üye
Üst Alt