iltasyazilim
FD Üye
Patates Yatağı ( Fransız Yemeği Gratin ) Tarifi İçin Malzemeler
*2 büyük patates
*1 diş sarımsak
*15 cl süt
*15 cl krema
*2 çay kaşığı tereyağ
*Tuz, karabiber
Patates Yatağı ( Fransız Yemeği Gratin ) Tarifi Yapılışı İlk olarak, patatesleri yıkayıp soyun, soyduktan sonra yıkamayın ve ince dilimler doğrayın
Derin bir tencereye, tüm diğer malzemeleri katıp kaynamaya bırakın
Kaynayınca, patates dilimlerini ekleyip, ocağın altını orta ateşe alıp 10 dk marine ettirin
Bur süre içinde ilk önce fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, diğer yandan kullanacağınız borcama tereyağı sürün
Patateslerin süresi dolunca, borcama yavaşça geçirin, dilimlerin üst üste olmasına dikkat edin (ben kaşıkla alıp dizdim) ve üzerine sosu gezdirin
50 dk ile 1 saat arası pişmeye bırakın Bıçağın ucu margarine batar gibi olursa graten’iniz pişmiştir
Afiyet olsun
*2 büyük patates
*1 diş sarımsak
*15 cl süt
*15 cl krema
*2 çay kaşığı tereyağ
*Tuz, karabiber
Patates Yatağı ( Fransız Yemeği Gratin ) Tarifi Yapılışı İlk olarak, patatesleri yıkayıp soyun, soyduktan sonra yıkamayın ve ince dilimler doğrayın
Derin bir tencereye, tüm diğer malzemeleri katıp kaynamaya bırakın
Kaynayınca, patates dilimlerini ekleyip, ocağın altını orta ateşe alıp 10 dk marine ettirin
Bur süre içinde ilk önce fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, diğer yandan kullanacağınız borcama tereyağı sürün
Patateslerin süresi dolunca, borcama yavaşça geçirin, dilimlerin üst üste olmasına dikkat edin (ben kaşıkla alıp dizdim) ve üzerine sosu gezdirin
50 dk ile 1 saat arası pişmeye bırakın Bıçağın ucu margarine batar gibi olursa graten’iniz pişmiştir
Afiyet olsun