Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Yatağı ( Fransız Yemeği Gratin )

Patates Yatağı ( Fransız Yemeği Gratin )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patates Yatağı ( Fransız Yemeği Gratin ) Tarifi İçin Malzemeler

*2 büyük patates
*1 diş sarımsak
*15 cl süt
*15 cl krema
*2 çay kaşığı tereyağ
*Tuz, karabiber

Patates Yatağı ( Fransız Yemeği Gratin ) Tarifi Yapılışı İlk olarak, patatesleri yıkayıp soyun, soyduktan sonra yıkamayın ve ince dilimler doğrayın
Derin bir tencereye, tüm diğer malzemeleri katıp kaynamaya bırakın
Kaynayınca, patates dilimlerini ekleyip, ocağın altını orta ateşe alıp 10 dk marine ettirin
Bur süre içinde ilk önce fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, diğer yandan kullanacağınız borcama tereyağı sürün
Patateslerin süresi dolunca, borcama yavaşça geçirin, dilimlerin üst üste olmasına dikkat edin (ben kaşıkla alıp dizdim) ve üzerine sosu gezdirin
50 dk ile 1 saat arası pişmeye bırakın Bıçağın ucu margarine batar gibi olursa graten’iniz pişmiştir

Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,154Mesajlar
30,094Kullanıcılar
tncylmz68Son üye
Üst Alt