iltasyazilim
FD Üye
PATATESLİ KÖFTELİ PATLICAN SARMASI
Malzemeler
1 kg Uzun patlıcan
1orta boy soğan
3 adet orta boy domates
2 büyük patates
45 diş sarımsak
Köftesi için
300 gr kıyma
1 iri soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için
1 yemek kaşığı karışık salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 su bardağı suköfteli patlıcan sarma
Köfteli patlıcan sarması nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin
Üzerlerine tuz serpip en az bir saat kadar bekleyin
Daha sonra patlıcanları yıkayın ve bir havluyla suyunu alın
Üzerini bir fırça yardımıyla yağlayıp tost makinasının en yüksek ayarında kızartın
Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin
Maydanozu da doğrayın ve köfteye ilave edin
Galeta unu ve baharatları atıp köfteyi yoğurun
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın
Fırın tepsisinin içine üç adet küp küp doğranmış domatesi dedim Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları serpiştirin yarım santim kalınlığında dilimlenmiş patatesleri yerleştirin son olarak köfteli patlıcan sarmalarını Patates dilimlerinin üzerine dizin Aralara sarımsakları, ince dilimlenmiş domatesleri ve doğranmış biberleri sıkıştırın su salça ve zeytinyağını karıştırarak sos hazırlayın Patlıcanların üzerine bu sosu gezdirin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün en az bir saat pişirin daha sonra yemeğin üzerini açık 15 dakika kadar hafif kızarmasını sağlayın pilav eşliğinde servis edin afiyet Şifa olsun
Malzemeler
1 kg Uzun patlıcan
1orta boy soğan
3 adet orta boy domates
2 büyük patates
45 diş sarımsak
Köftesi için
300 gr kıyma
1 iri soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için
1 yemek kaşığı karışık salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 su bardağı suköfteli patlıcan sarma
Köfteli patlıcan sarması nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin
Üzerlerine tuz serpip en az bir saat kadar bekleyin
Daha sonra patlıcanları yıkayın ve bir havluyla suyunu alın
Üzerini bir fırça yardımıyla yağlayıp tost makinasının en yüksek ayarında kızartın
Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin
Maydanozu da doğrayın ve köfteye ilave edin
Galeta unu ve baharatları atıp köfteyi yoğurun
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın
Fırın tepsisinin içine üç adet küp küp doğranmış domatesi dedim Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları serpiştirin yarım santim kalınlığında dilimlenmiş patatesleri yerleştirin son olarak köfteli patlıcan sarmalarını Patates dilimlerinin üzerine dizin Aralara sarımsakları, ince dilimlenmiş domatesleri ve doğranmış biberleri sıkıştırın su salça ve zeytinyağını karıştırarak sos hazırlayın Patlıcanların üzerine bu sosu gezdirin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün en az bir saat pişirin daha sonra yemeğin üzerini açık 15 dakika kadar hafif kızarmasını sağlayın pilav eşliğinde servis edin afiyet Şifa olsun