Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Yemeği Nasıl Yapılır? Sulu Patates Yemeği Tarifi…

Patates Yemeği Nasıl Yapılır? Sulu Patates Yemeği Tarifi…

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-ce8f40162f455537c2581e0e880e7d46c0a49b84.jpg


Her pişirme formu ile başka hoş olan patates, sulu yemeği ile de çok seviliyor. Ağızda eriyen patatesler ve epeyce kıvamlı suyuyla yemesi pek bir keyifli patates yemeği üretimi kolay ve maliyeti de ucuzdur. Konutta kolay ve olağanüstü patates yemeği tanımı için kollarınızı sıvayıp çabucak harekete geçebilirsiniz. Pekala, patates yemeği nasıl yapılır ve hangi materyaller kullanılır?  İşte nefis sulu patates tanımı...




Patates, çabucak hemen her yemekte kullanılmaktadır. Pratik ve kolay pişmesi ile konut hanımlarının sık sık tercih ettiği patates sulu yemeği ile de sofralarda yerini alıyor. Etli ya da etsiz olarak isteğe nazaran sulu patates yemeği pişirilebilir. Çeşitli baharatlara lezzetlendirilebileceği üzere havuç eği yaparak da bu güzel yemeği pişirebilirsiniz. Konutta kolay sulu patates yemeği tanımı için kollarınızı sıvayabilir ve imal evresine okuyarak geçebilirsiniz. Sulu patates yemeğine haberimizde yer verdik. Pekala, patates yemeği nasıl yapılır?

Patates Yemeği İçin Gerekli Gereç Listesi




Sulu patates yemeği yapılışı bilhassa birinci kere deneyecek olan bayanlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. Adım adım materyaller ve üretim evresi için detaylarını inceleyebilirsiniz. İşte gereçler;

• 3 adet patates

• 1 adet soğan

• 3 yemek kaşığı sıvı yağ 

• 2 yemek kaşığı domates salçası

• 3 su bardağı su

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı pul biber

Sulu Patates Yemeği Nasıl Yapılır?



• 3 adet orta uzunluk patatesin kabukları soyulur. Büyük küpler olacak biçimde doğranır ve biraz suda bekletilir. 

• Soğan zerzevat tahtasında yemeklik doğranır. Tencereye sıvıyağ alındıktan sonra üzerine soğanlar eklenir, kavrulur. Soğanların rengi döndüğünde 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir ve süratli bir biçimde kavrulur.

• Suyu süzgeç yardımı ile süzülen patatesler tencereye ek edilir, yemeğin suyu ve baharatları da eklenerek pişmeye bırakılır. Patatesler yumuşadığında ocağın altı kapatılır. Sıcak 

sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Patates Yemeği Püf Noktası

Patates kısa müddette pişecektir. Bu yüzden Patatesleri mümkün olduğu kadar denetimli pişirin. Tencerenin kapağını kapatmadan ortada pişip pişmediğine bakarak patateslerin dağılmalarını önleyebilirsiniz.
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt