MATERYALLER
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyun. Kullanana kadar suyun içinde bekletin. Böylelikle patateslerin kararmalarını önlemiş olursunuz.
Likit yağı tencerede kızdırın. Soğanları ek edip kavurun.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Patatesleri ek edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Patatesler hafif yumuşayana kadar pişirin.
Su ve tuz ekleyin. Yemeğin suyu kaynadıktan sonra ocağınızı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Yemek suyunu çekene kadar pişirin.
Patates yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun!
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 4 su bardağı su
- Yarım çay bardağı likit yağ
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyun. Kullanana kadar suyun içinde bekletin. Böylelikle patateslerin kararmalarını önlemiş olursunuz.
Likit yağı tencerede kızdırın. Soğanları ek edip kavurun.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Patatesleri ek edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Patatesler hafif yumuşayana kadar pişirin.
Su ve tuz ekleyin. Yemeğin suyu kaynadıktan sonra ocağınızı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Yemek suyunu çekene kadar pişirin.
Patates yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun!