Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates

Patates
0
153

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Patates İster ana yemek, ister garnitur, ister salata; ne yapsanız yakışıyor Dunyada patates kızartması yapılmayan yer var mı acaba?
Guney Amerika kokenli bu sebze, Amerika’nın keşfinden sonra butun dunyaya yayılmaya başladı ve her yerde de itibar gordu Cunku hem besin değeri yuksek, hem sağlıklı, hem de mutfaklarda kullanım alanı geniş Etli, etsiz ana yemek, pure, garnitur, kızartma, boreklerinizde harc veya salata olarak her an imdadınıza yetişebilir
Ustelik ucuzdur Turkiye’de yılda 6 milyon ton kadar patates uretiliyor Bunun 1 milyon tondan fazlası Nevşehir’de yetişiyor Uzun sure dayanıyor, ucuz, zahmetsiz bir sebze Oyle yanında fazla da bir şeye gereksinim duymadan da tuketiliyor Bir zamanlar savaşa giden orduların neredeyse tek tayını patates olmuş Yetiştirilen patateslerin kabuğuna, etlerine ve yetiştikleri yere gore isimler alıyor Kayseri ve Niğde yorelerinde yetişen daha cok patates nişastası yapımında kullanılan acık kahverengi ve ince kabuklu bir tur olan beyaz patates Adapazarı, İzmir ve Kocaeli’nde yetişen sarıkız ise yemeklik olarak ideal Beyaz etli olanlar nişasta bakımından zenginken, proteininin değeri duşuyor 100 gram patateste 80 kalori, 2 gram protein, 17 mg karbonhidrat, 7 mg kalsiyum, 53 mg fosfor, 20 mg C vitamini var Yılın hicbir zamanı bulmakta da gucluk cekmezsiniz Her zaman soylenir, bir kez daha soylense sorun olmaz; patatesin besin değerinin buyuk kısmı kabuğunda olduğundan soymak yerine ozel bıcağı ile kazımak daha iyidir Yine kabukları soyularak pişirilen patates C vitaminin yuzde 25’ini kaybediyor Bu nedenle patatesi fırında kabuğuyla veya buharda ya da az suda pişirmek gerek Soğuk ve tuzlu suda beklettikten sonra bol ve kızgın yağda pişen patatesler gercekten harika ve kıtır kıtır oluyor Kofte yaparken icine rendelenen patates hoş bir lezzet katılıyor Ayrıca bizde pek yapılmaz ama rendelenmiş patates kızartması ki, adına roşti deniyor, harika bir garniturdur Buzdolabında patates bekletmek neden onerilmez? Cunku patatesin nişasta oranının artmasına ve şekerlenmesine neden olur Boylece kendi ozgun tadından uzaklaşır Yine de tuketirken nişastalı bir besin olduğu, abartılırsa size kilo olarak doneceğini unutmamak gerekiyor
 
858,506Konular
983,085Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt