iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Açma Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*2 su bardağı Süt
*Yarım su bardağı zeytin yağ
*2 yumurta (birisinin sarısı üzeri için)
*1 paket yas maya
*Alabildigi kadar un
*Tuz
İç harcı:
*5 veya 6 büyük haşlanmış patates
*1 kaşık biber salçası
*1 kaşık domates salçası
*Tuz, baharat, nane (kuru)
Patatesli Açma Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleriyle gayet yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalandırıyoruz İkiye ayırıyoruz ve iki büyük beze oluyor Bir tanesini merdaneyle açıyoruz Açtığımız hamura tereyağ sürüyoruz Bu arada iç harcı hazırlamış ve soğumaya bırakmış olmamız gerekiyor Harç şöyle hazırlanıyor Bir tane tavada bir yemek kaşığı sıvı yağla haşlanmış patatesleri kavurmaya başlıyoruz ve yavaş yavaş salçaları, baharatı, tuzu ve naneyi ilave ederek kavuruyoruz İçimiz hazır Daha önce açtığımız ve tere yağladığımız hamura soğuttuğumuz harcı iyice yayarak döküyoruz Daha sonra rulo yapıyoruz ve tekrar açıyoruz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine açtığımız böreği koyuyoruz ve elimizle bastırarak yayıyoruz Böylelikle böreğimiz tepsimiz kadar büyümüş oluyor Yumurta sarisi sürerek 200 °C pişiriyoruz En son olarak da kalan diğer hamur vardi onuda kalan harçla dilediğiniz şekilleri vererek yumurta sarisi sürüp aynı şekilde pişiriyoruz (bunun içinde bir resim paylaştım) Afiyet olsun
*2 su bardağı Süt
*Yarım su bardağı zeytin yağ
*2 yumurta (birisinin sarısı üzeri için)
*1 paket yas maya
*Alabildigi kadar un
*Tuz
İç harcı:
*5 veya 6 büyük haşlanmış patates
*1 kaşık biber salçası
*1 kaşık domates salçası
*Tuz, baharat, nane (kuru)
Patatesli Açma Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleriyle gayet yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalandırıyoruz İkiye ayırıyoruz ve iki büyük beze oluyor Bir tanesini merdaneyle açıyoruz Açtığımız hamura tereyağ sürüyoruz Bu arada iç harcı hazırlamış ve soğumaya bırakmış olmamız gerekiyor Harç şöyle hazırlanıyor Bir tane tavada bir yemek kaşığı sıvı yağla haşlanmış patatesleri kavurmaya başlıyoruz ve yavaş yavaş salçaları, baharatı, tuzu ve naneyi ilave ederek kavuruyoruz İçimiz hazır Daha önce açtığımız ve tere yağladığımız hamura soğuttuğumuz harcı iyice yayarak döküyoruz Daha sonra rulo yapıyoruz ve tekrar açıyoruz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine açtığımız böreği koyuyoruz ve elimizle bastırarak yayıyoruz Böylelikle böreğimiz tepsimiz kadar büyümüş oluyor Yumurta sarisi sürerek 200 °C pişiriyoruz En son olarak da kalan diğer hamur vardi onuda kalan harçla dilediğiniz şekilleri vererek yumurta sarisi sürüp aynı şekilde pişiriyoruz (bunun içinde bir resim paylaştım) Afiyet olsun