iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Açma Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
*50 gr tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
*1, 5 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı mısır nişastası
*Aldığınca un
Açarken;
*Zeytinyağı veya tereyağı
İçi için;
*4 patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 kuru soğan
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı süt
*Zeytinyağı
*Tuz karabiber pul biber
Üstüne;
*Yumurta sarısı
*Susam veya zahter
*
Patatesli Açma Tarifi Yapılışı Hamurun tüm malzemeleri ılık olsun ki hamurunuz kolay mayalansın Aksi halde mayalama süresi uzar Tüm malzemeleri cam kabın içinde yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur Ağzını streç filmle sıkıca kapatın ve iç harcı hazırlayana kadar fırının içinde mayalamaya bırakın 30 dk da mayalanıyor
İçinin patateslerini tencerede iyice pişene dek haşlayın Ayrı kapta zeytinyağında ince doğranmış soğanları kavurun Salça ve baharatları ekleyin Altını kapatın Ardından haşlanan patatesleri ezin ve soğanlı harca ekleyin Karışınca tereyağı ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın
Mayalanan hamurdan istediğiniz boyutta hamur koparın(ben küçük bir mandalina kadar aldım) Tabağın içinde elinizi sürekli yağlayarak açın Arasına harcı koyup rulo yapın ve istediğiniz şekli verin
Tepsiye aralıklı dizin çünkü ikinci mayalanma tepside devam edecek Üstüne yumurta sarısı sürün ve susam veya zahter serpinve yine kapalı fırında 15 dk daha mayalamaya bırakın Acele etmeyin ki iyice şişsin
Mayalama tamamlanınca 190 derecede üstü kızarana dek pişirin Afiyet olsun
Not: iç harç olarak peynir veya kıyma da kullanabilirsiniz
Son yuvarlanmış halini pişirdim ama fotoğraf çemeden hepsini yediler yetişemedim?
*2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
*50 gr tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
*1, 5 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı mısır nişastası
*Aldığınca un
Açarken;
*Zeytinyağı veya tereyağı
İçi için;
*4 patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 kuru soğan
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı süt
*Zeytinyağı
*Tuz karabiber pul biber
Üstüne;
*Yumurta sarısı
*Susam veya zahter
*
Patatesli Açma Tarifi Yapılışı Hamurun tüm malzemeleri ılık olsun ki hamurunuz kolay mayalansın Aksi halde mayalama süresi uzar Tüm malzemeleri cam kabın içinde yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur Ağzını streç filmle sıkıca kapatın ve iç harcı hazırlayana kadar fırının içinde mayalamaya bırakın 30 dk da mayalanıyor
İçinin patateslerini tencerede iyice pişene dek haşlayın Ayrı kapta zeytinyağında ince doğranmış soğanları kavurun Salça ve baharatları ekleyin Altını kapatın Ardından haşlanan patatesleri ezin ve soğanlı harca ekleyin Karışınca tereyağı ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın
Mayalanan hamurdan istediğiniz boyutta hamur koparın(ben küçük bir mandalina kadar aldım) Tabağın içinde elinizi sürekli yağlayarak açın Arasına harcı koyup rulo yapın ve istediğiniz şekli verin
Tepsiye aralıklı dizin çünkü ikinci mayalanma tepside devam edecek Üstüne yumurta sarısı sürün ve susam veya zahter serpinve yine kapalı fırında 15 dk daha mayalamaya bırakın Acele etmeyin ki iyice şişsin
Mayalama tamamlanınca 190 derecede üstü kızarana dek pişirin Afiyet olsun
Not: iç harç olarak peynir veya kıyma da kullanabilirsiniz
Son yuvarlanmış halini pişirdim ama fotoğraf çemeden hepsini yediler yetişemedim?