iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 400 gr Sudak fileto
• 2 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1 adet kuru soğan
• 1 diş sarmısak
• 5 adet domates
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 yemek kaşığı kapari
• 12 adet limon
• 4 adet patates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı galeta unu
• Tuz
•Karabiber
Hazırlanışı :
Fırını 190 dereceye getirip ısıtın Aynı derecede pişirin Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın Sarmısağı soyup havanda dövün Domatesleri soyup dörde bölün, çekirdekleri çıkarın ve küp şeklinde doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtın Soğanı ilave edip 5 dakika pembeleştirin Sarmısak ve domatesleri katıp tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın Ağzını kapatmadan, ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin Kaparileri ince ince kıyıp koyulaşmış sosa ilave edin ve 3 dakika daha pişirin
Patatesleri soyup ince ince dilimleyin Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bir sıra patates dizin Dizdiğiniz patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını eşit şekilde bölüştürüp tuz ve karabiber serpin Üzerine kalan patateslerden bir sıra daha dizin, yine tuz ve karabiber serpin ve balık filetolarını yerleştirin Limonun suyunu sıkıp üzerinde gezdirin ve tekrar tuz ve karabiber ile tatlandırın Balığın üzerine domates sosunu dökün Kalan tereyağını ufak parçalar halinde kesip galeta unu ile karıştırın ve en üste de galeta ununu serpin
Balığı fırında 35 40 dakika pişirin ve servis yapın
• 400 gr Sudak fileto
• 2 yemek kaşığı zeytinyağ
• 1 adet kuru soğan
• 1 diş sarmısak
• 5 adet domates
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 yemek kaşığı kapari
• 12 adet limon
• 4 adet patates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı galeta unu
• Tuz
•Karabiber
Hazırlanışı :
Fırını 190 dereceye getirip ısıtın Aynı derecede pişirin Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın Sarmısağı soyup havanda dövün Domatesleri soyup dörde bölün, çekirdekleri çıkarın ve küp şeklinde doğrayın 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtın Soğanı ilave edip 5 dakika pembeleştirin Sarmısak ve domatesleri katıp tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın Ağzını kapatmadan, ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin Kaparileri ince ince kıyıp koyulaşmış sosa ilave edin ve 3 dakika daha pişirin
Patatesleri soyup ince ince dilimleyin Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bir sıra patates dizin Dizdiğiniz patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını eşit şekilde bölüştürüp tuz ve karabiber serpin Üzerine kalan patateslerden bir sıra daha dizin, yine tuz ve karabiber serpin ve balık filetolarını yerleştirin Limonun suyunu sıkıp üzerinde gezdirin ve tekrar tuz ve karabiber ile tatlandırın Balığın üzerine domates sosunu dökün Kalan tereyağını ufak parçalar halinde kesip galeta unu ile karıştırın ve en üste de galeta ununu serpin
Balığı fırında 35 40 dakika pişirin ve servis yapın