iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Barbunya (Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı barbunya
*3 orta boy patates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Sıvı yağ
Patatesli Barbunya (Şahane) Tarifi Yapılışı Tadına doyum olmayan bir kış yemeği Hiç yemediyseniz denemenizi öneririm
Barbunya bir gece önceden ılık su ile ıslatılır Şişmesi için geceden sabaha beklenir Sonra bol su ile haşlanır, pişirilir Haşlarken biraz sıvı yağ ve tuz eklemenizi öneririm Pişmeye yakın ocaktan alınır
Patatesler küçük olmayacak şekilde küp doğranır
Bir tencereye 34 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökülür Üzerine patatesler ilave edilir Biraz kavrulur Üzerine domates ve biber salçası eklenir Bir iki karıştırılır Üzerine suyuyla beraber barbunya katılır Tuz eklenir
Patatesler pişene kadar kaynatılır Suyu azalırsa su eklenir Tabi barbunyanın da pişip pişmediği kontrol edilir Sıcak servis edilir
Bulgur pilavı veya pirinç pilavı, yanında ayran ve turşu ile nefis olur
Afiyet şeker olsun
*1 su bardağı barbunya
*3 orta boy patates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Sıvı yağ
Patatesli Barbunya (Şahane) Tarifi Yapılışı Tadına doyum olmayan bir kış yemeği Hiç yemediyseniz denemenizi öneririm
Barbunya bir gece önceden ılık su ile ıslatılır Şişmesi için geceden sabaha beklenir Sonra bol su ile haşlanır, pişirilir Haşlarken biraz sıvı yağ ve tuz eklemenizi öneririm Pişmeye yakın ocaktan alınır
Patatesler küçük olmayacak şekilde küp doğranır
Bir tencereye 34 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökülür Üzerine patatesler ilave edilir Biraz kavrulur Üzerine domates ve biber salçası eklenir Bir iki karıştırılır Üzerine suyuyla beraber barbunya katılır Tuz eklenir
Patatesler pişene kadar kaynatılır Suyu azalırsa su eklenir Tabi barbunyanın da pişip pişmediği kontrol edilir Sıcak servis edilir
Bulgur pilavı veya pirinç pilavı, yanında ayran ve turşu ile nefis olur
Afiyet şeker olsun