iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
1 yaş maya Maya ıslatmaya yarım su bardak ılık su 1 kilo haşlanmış ezilmiş patates 1 tatlı kaşık şeker 2 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (Kulak memesinden biraz sert)
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 5dk
Patatesli Bazlama Tarifi Yapılışı
Annemin yumuşacık güzel bazlamasının tarifini paylaşıyorum sizinle Kahvaltı da yağlayıp, peynirle dürüm yapıp yiyebilirsiniz Dilerseniz benim gibi çok yapıp buzluğa poşetlerde muhafaza edebilirsiniz Çok pratik oluyor
Önce patatesleri haşlayalım soyalım ezelim
Mayayı suyla açalım üzerine tuz şeker ekle karıştıralım, sonra haşlanmış patatesi ekle ve unu azar azar göz kararı ekle yoğur Sertliğine bakarak unu ayarla Sonra kapat ağzını mayalansın biraz yarım saat kadar Mandalina kadar bezelere alıp üzerini örtelim kurumasın
Ocağa teflon tavayı koyalım ısıtalım Biryandan çok az un ekleyerek açalım bezeleri ve direk tavada çevire çevire pişirelim (Biraz ele yapışıyor beze dikkatli olalım az un kullanalım)
İsterseniz malzemeyi azaltarak daha az yapabilirsiniz
Afiyetler olsun
1 yaş maya Maya ıslatmaya yarım su bardak ılık su 1 kilo haşlanmış ezilmiş patates 1 tatlı kaşık şeker 2 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (Kulak memesinden biraz sert)
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 5dk
Patatesli Bazlama Tarifi Yapılışı
Annemin yumuşacık güzel bazlamasının tarifini paylaşıyorum sizinle Kahvaltı da yağlayıp, peynirle dürüm yapıp yiyebilirsiniz Dilerseniz benim gibi çok yapıp buzluğa poşetlerde muhafaza edebilirsiniz Çok pratik oluyor
Önce patatesleri haşlayalım soyalım ezelim
Mayayı suyla açalım üzerine tuz şeker ekle karıştıralım, sonra haşlanmış patatesi ekle ve unu azar azar göz kararı ekle yoğur Sertliğine bakarak unu ayarla Sonra kapat ağzını mayalansın biraz yarım saat kadar Mandalina kadar bezelere alıp üzerini örtelim kurumasın
Ocağa teflon tavayı koyalım ısıtalım Biryandan çok az un ekleyerek açalım bezeleri ve direk tavada çevire çevire pişirelim (Biraz ele yapışıyor beze dikkatli olalım az un kullanalım)
İsterseniz malzemeyi azaltarak daha az yapabilirsiniz
Afiyetler olsun