iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık sut
*12 su bardağı ılık su
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İç harcı;
*4 5 tane patates
*Pulbiber
*Toz Kırmızı biber
*Tuz
*Soğan (isteğe bağlı)
Patatesli Bazlama Tarifi Yapılışı Merhabalar, pratik bir bazlama tarifi vereceğim sizlere
Öncelikle; patatesler haşlanır
Derin bir kaba 3 5 bardak un koyup ortasını çukurlaştırıp önce maya, sonra şeker ve tuz ve sonrada süt, yağ,su ilave edip ununu da kontrollü ekleyip kulak memesinden az sert olacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Daha sonra yoğurduğumuz bu hamuru 15 20 dk dinlendirip mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz (Hamurun özleşmesini sağlayıp daha puf puf olması için 2 kez bekletiliyor) Daha sonra bezelerimizi merdane yardımıyla açıp içine iç harcımızı koyup tekrar yuvarlayıp tabak şeklinde açıyoruz (İstediğiniz gibi şekil verebilirsiniz)
Ve hamur işlemi bittikten sonra teflon tavada yağ kullanmadan arkalı önlü pişiriyoruz Fakat pişen tarafa tereyağ yada margarin sürüyoruz ki yumuşak olsun
Deneyeceklere afiyet olsun
*1 su bardağı ılık sut
*12 su bardağı ılık su
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
İç harcı;
*4 5 tane patates
*Pulbiber
*Toz Kırmızı biber
*Tuz
*Soğan (isteğe bağlı)
Patatesli Bazlama Tarifi Yapılışı Merhabalar, pratik bir bazlama tarifi vereceğim sizlere
Öncelikle; patatesler haşlanır
Derin bir kaba 3 5 bardak un koyup ortasını çukurlaştırıp önce maya, sonra şeker ve tuz ve sonrada süt, yağ,su ilave edip ununu da kontrollü ekleyip kulak memesinden az sert olacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Daha sonra yoğurduğumuz bu hamuru 15 20 dk dinlendirip mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz (Hamurun özleşmesini sağlayıp daha puf puf olması için 2 kez bekletiliyor) Daha sonra bezelerimizi merdane yardımıyla açıp içine iç harcımızı koyup tekrar yuvarlayıp tabak şeklinde açıyoruz (İstediğiniz gibi şekil verebilirsiniz)
Ve hamur işlemi bittikten sonra teflon tavada yağ kullanmadan arkalı önlü pişiriyoruz Fakat pişen tarafa tereyağ yada margarin sürüyoruz ki yumuşak olsun
Deneyeceklere afiyet olsun