iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Börek (Dışı Kıyır İçi Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
Sosu için arasına;
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağından az yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 yumurta
İç harcı;
*4 orta boy patates haşlanacak
*2 soğan
*Yarım kaşık pul biber
*Yarım kaşık toz biber
*Yarım kaşık nane
*Yarım kaşık da tuz
Üzerine;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Patatesli Börek (Dışı Kıyır İçi Yumuşak) Tarifi Yapılışı Yufkayı seriyoruz sosu hazırlayıp sürüyoruz Diğer yufkayı seriyoruz üzerine
Bu yufkayı 12 eşit parçaya bölüyoruz Her birine iç harcını koyup çok sıkı bir şekilde değil kenarlarından büküp gevşek bir şekilde sarıyoruz Yağladığımız tepsiye diziyoruz Üzerine yumurtayı sürüp susam ekiyoruz 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun İç harcında da soğanı öldürüyoruz Baharatlarla beraber sonra patatesi ekleyip biraz pişirince söndürüyoruz altını
*6 adet yufka
Sosu için arasına;
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağından az yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 yumurta
İç harcı;
*4 orta boy patates haşlanacak
*2 soğan
*Yarım kaşık pul biber
*Yarım kaşık toz biber
*Yarım kaşık nane
*Yarım kaşık da tuz
Üzerine;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Patatesli Börek (Dışı Kıyır İçi Yumuşak) Tarifi Yapılışı Yufkayı seriyoruz sosu hazırlayıp sürüyoruz Diğer yufkayı seriyoruz üzerine
Bu yufkayı 12 eşit parçaya bölüyoruz Her birine iç harcını koyup çok sıkı bir şekilde değil kenarlarından büküp gevşek bir şekilde sarıyoruz Yağladığımız tepsiye diziyoruz Üzerine yumurtayı sürüp susam ekiyoruz 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun İç harcında da soğanı öldürüyoruz Baharatlarla beraber sonra patatesi ekleyip biraz pişirince söndürüyoruz altını