iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Börek (Harika Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*2 adet büyük boy patates
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*250 gr tereyağı (Yoksa margarin)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*1 adet yumurta sarısı
Patatesli Börek (Harika Lezzet) Tarifi Yapılışı Lise yıllarım okul arkadaşlarım için yaptığım, 25 yıldır lezzeti hiç değişmeyen patatesli böreğimin tarifini sizlerle paylaşmak istedim
Patatesler haşlanır ve ezilir
Sıvı yağ tencereye alınıp ince doğranan soğan ve biber eklenir 12 dakika sonra domatesler ilave edilir Ezilen patates ve tuz ilave edilip kavrulur İndirmeye yakın arzu edilirse 1 çay kaşığı karabiber eklenir
Tereyağ ayrı bir kapta eritilir, yufka serilip üzerine eritilmiş tereyağ gezdirilir Üzerine ikinci yufkaya da tereyağ sürülür Yufkalar üçgen şeklinde kesilir Hazırlanan harçtan bir miktar içine koyup kalın olarak sarılır
Fırın tepsisine yerleştirilen yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kızartılır
Afiyet olsun
*4 adet yufka
*2 adet büyük boy patates
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*250 gr tereyağı (Yoksa margarin)
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*1 adet yumurta sarısı
Patatesli Börek (Harika Lezzet) Tarifi Yapılışı Lise yıllarım okul arkadaşlarım için yaptığım, 25 yıldır lezzeti hiç değişmeyen patatesli böreğimin tarifini sizlerle paylaşmak istedim
Patatesler haşlanır ve ezilir
Sıvı yağ tencereye alınıp ince doğranan soğan ve biber eklenir 12 dakika sonra domatesler ilave edilir Ezilen patates ve tuz ilave edilip kavrulur İndirmeye yakın arzu edilirse 1 çay kaşığı karabiber eklenir
Tereyağ ayrı bir kapta eritilir, yufka serilip üzerine eritilmiş tereyağ gezdirilir Üzerine ikinci yufkaya da tereyağ sürülür Yufkalar üçgen şeklinde kesilir Hazırlanan harçtan bir miktar içine koyup kalın olarak sarılır
Fırın tepsisine yerleştirilen yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kızartılır
Afiyet olsun