iltasyazilim
FD Üye
Patatesli börek tarifi Patatesli börek nasıl pişirilir
Patatesli Börek Tarifi
MALZEMELER
34 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta(içine)
1 tane yumurta(üzerine)
12 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)
Maydanoz
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuzlu,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,52 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik küçük küp olacak şekilde doğrayın Üzerine yoğurt, akışkan yağ, 2 yumurta, soğan(minik doğranmış veya 23 tane büyüklüğüne tarafından pırasa koyabilirsiniz Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az kalsın koyabilirsiniz) katın ve karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayınlama Üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun *
Patatesli Börek Tarifi
MALZEMELER
34 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta(içine)
1 tane yumurta(üzerine)
12 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)
Maydanoz
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuzlu,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,52 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik küçük küp olacak şekilde doğrayın Üzerine yoğurt, akışkan yağ, 2 yumurta, soğan(minik doğranmış veya 23 tane büyüklüğüne tarafından pırasa koyabilirsiniz Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az kalsın koyabilirsiniz) katın ve karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayınlama Üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun *