Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Börek

Patatesli Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patatesli Börek
12 adet
Malzemeler:4 adet yufka 12 adet milföy 1 çay bardağı süt yarım yemek kaşığı sıvıyağ üzerine, yumurta sarısı Tavuklu iç malzeme:2 adet tavuk bonfile, doğranmış 11 adet mantar, doğranmış 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 çay bardağı bezelye, haşlanmış 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar tuz Patatesli iç malzeme:200300gr kıyma 1 adet kuru soğan 12 adet patates tuz karabiber Tavuklu için hazırlanması:Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin Sıvıyağı katın Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin Patatesli için hazırlanması:Kıymayı soğanla kavurun Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin Böreğin hazırlanması:4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt