iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 avuç un
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Su (Kıvama gelene kadar )
İç harcı için:
*5 adet orta boy patates
*1 adet orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kara biber
*2 tepeleme yemek kaşığı hardal
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
1
*Patatesler haşlanır ve bir kaba alınıp ezilir
*İçerisine rendelediğimiz soğan, baharatlar, hardal ve yağ katılır
*Bu karışım böreğimizin iç harcını oluşturur
*Hamur malzemelerinden 3 beze elde edilir ve 3 yufka açılır
*Tepsinin tabanı yağlanır
*2 yufka serilir ve üzerine iç harç konur
*Daha sonra kenara taşan yufkalar ve son yufkayla böreğin üzeri kapatılır
*Su ve sıvı yağ karışımı, böreğin üzerine serpilir ve dilimlenir
*200 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirilir
Afiyet olsun!
*3 avuç un
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Su (Kıvama gelene kadar )
İç harcı için:
*5 adet orta boy patates
*1 adet orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kara biber
*2 tepeleme yemek kaşığı hardal
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
1
*Patatesler haşlanır ve bir kaba alınıp ezilir
*İçerisine rendelediğimiz soğan, baharatlar, hardal ve yağ katılır
*Bu karışım böreğimizin iç harcını oluşturur
*Hamur malzemelerinden 3 beze elde edilir ve 3 yufka açılır
*Tepsinin tabanı yağlanır
*2 yufka serilir ve üzerine iç harç konur
*Daha sonra kenara taşan yufkalar ve son yufkayla böreğin üzeri kapatılır
*Su ve sıvı yağ karışımı, böreğin üzerine serpilir ve dilimlenir
*200 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirilir
Afiyet olsun!