iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
İç malzemesi için:
*67 adet patates
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
İçinin sosu için:
*1 yumurta
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı süt
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesler haşlanıp ezilir Ayrı bir tencerede soğan salçayla beraber kavrulur Daha sonra üzerine patatesler ve baharatlar eklenip karıştırılır Yufkalara hazırlanan süt yumurta ve yağ karışımı sürülüp yufkanın uç kısmı katlanır Yufkanın katlanan kısmına iç harç koyulur ve yufka yuvarlanır Daha sonra istenilen boyutta kesilir Yağlı kağıt serilen tepsiye börekler dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür İsteğe bağlı susam ya da çörekotu serpilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakılır
Afiyet olsun
*3 adet yufka
İç malzemesi için:
*67 adet patates
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*1 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
İçinin sosu için:
*1 yumurta
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı süt
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesler haşlanıp ezilir Ayrı bir tencerede soğan salçayla beraber kavrulur Daha sonra üzerine patatesler ve baharatlar eklenip karıştırılır Yufkalara hazırlanan süt yumurta ve yağ karışımı sürülüp yufkanın uç kısmı katlanır Yufkanın katlanan kısmına iç harç koyulur ve yufka yuvarlanır Daha sonra istenilen boyutta kesilir Yağlı kağıt serilen tepsiye börekler dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür İsteğe bağlı susam ya da çörekotu serpilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakılır
Afiyet olsun