iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 5 ,5 su bardağı un
İç malzemesi:
*5 adet büyük pişmiş patates
*2 adet kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 yemek kaşığı biber yada domates salçası
*Tuz
Üzerine sürmek için
*Yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
Önce hamur yoğurmak için bir kaba mayayı suyu tuzu sütü ve şekeri karıştırıyoruz Unu bardakla yavaş yavaş ekleyip ele yapışmıyacak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için yarım saat bekletiyoruz
İç malzemesi için tavada sıvı yağla soğanları kavuruyoruz Baharatları ve tuzu ekleyip, daha sonra haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri de ekleyip hepsini beraber karıştırıyoruz En son ocağın altını söndürdükten sonra maydanozla beraber karıştırıp bırakıyoruz
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve biraz oklavayla açıp sonra yağ yardımıyla elimizle yanlarından tutarak yavaşça açıyoruz Sonra bir kenarına içten koyarak rulo yapıp sarıyoruz ve yağlanmış yuvarlak tepsiye sırayla diziyoruz Bu şekil tepsimiz dolana kadar tekrarlıyoruz üzerine yağla karıştırılmış yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 200 derecede 45 dakika* pişiriyoruz Böreğimiz servise hazırdır Yapacak olan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 5 ,5 su bardağı un
İç malzemesi:
*5 adet büyük pişmiş patates
*2 adet kuru soğan
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 yemek kaşığı biber yada domates salçası
*Tuz
Üzerine sürmek için
*Yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
Önce hamur yoğurmak için bir kaba mayayı suyu tuzu sütü ve şekeri karıştırıyoruz Unu bardakla yavaş yavaş ekleyip ele yapışmıyacak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için yarım saat bekletiyoruz
İç malzemesi için tavada sıvı yağla soğanları kavuruyoruz Baharatları ve tuzu ekleyip, daha sonra haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri de ekleyip hepsini beraber karıştırıyoruz En son ocağın altını söndürdükten sonra maydanozla beraber karıştırıp bırakıyoruz
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve biraz oklavayla açıp sonra yağ yardımıyla elimizle yanlarından tutarak yavaşça açıyoruz Sonra bir kenarına içten koyarak rulo yapıp sarıyoruz ve yağlanmış yuvarlak tepsiye sırayla diziyoruz Bu şekil tepsimiz dolana kadar tekrarlıyoruz üzerine yağla karıştırılmış yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz 200 derecede 45 dakika* pişiriyoruz Böreğimiz servise hazırdır Yapacak olan herkese kolay gelsin ve afiyet olsun