iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*1 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın sıvı yağ
*1 şişe maden suyu (200 ml)
*Yumurta sarısı
İç harcı için;
*3 adet patates
*100 gram kaşar peyniri
*Tuz
*Kırmızı toz biber
*Karabiber
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı İç harcı
Patatesleri haşlıyoruz Haşlandıktan sonra eziyoruz ve içine rendelediğimiz kaşarı, tuzu, kırmızı biberi, karabiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz
Yufkamızı yağladığımız tepsiye koyuyoruz Süt ve yağı karıştırıp 4 yemek kaşığı bu karışımdan alıp yufkanın üzerine döküyoruz Üzerine bir yufka daha koyup aynı şekilde karışımdan döküyoruz ve iç harcının tamamını boşaltıyoruz Üzerine yufka koyup tekrar yağ süt karışımından döküyoruz Son yufkayı da üzerine örtüp 1 şişe maden suyunu döküyoruz Tepsimizi buzdolabına koyup 1 gece dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun
*4 adet yufka
*1 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın sıvı yağ
*1 şişe maden suyu (200 ml)
*Yumurta sarısı
İç harcı için;
*3 adet patates
*100 gram kaşar peyniri
*Tuz
*Kırmızı toz biber
*Karabiber
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı İç harcı
Patatesleri haşlıyoruz Haşlandıktan sonra eziyoruz ve içine rendelediğimiz kaşarı, tuzu, kırmızı biberi, karabiberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz
Yufkamızı yağladığımız tepsiye koyuyoruz Süt ve yağı karıştırıp 4 yemek kaşığı bu karışımdan alıp yufkanın üzerine döküyoruz Üzerine bir yufka daha koyup aynı şekilde karışımdan döküyoruz ve iç harcının tamamını boşaltıyoruz Üzerine yufka koyup tekrar yağ süt karışımından döküyoruz Son yufkayı da üzerine örtüp 1 şişe maden suyunu döküyoruz Tepsimizi buzdolabına koyup 1 gece dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz
Afiyet olsun