iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Börekler (El Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 çay bardağı yoğurt suyu
*3 bardak un
*Aldığı kadar ılık su
*Tuz
*Yarım paket maya
Böreğin içi için;
*1 adet soğan
*2 adet büyük boy patates
*Pul biberi
*Tuz
Patatesli Börekler (El Yapımı) Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyuyoruz ve güzel bir hamur elde ediyoruz, kulak memesi yumuşaklığında sonra bu hamurumuzun üzerini kapatıp dinlenmesi için 1 saat bekletiyoruz Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz İlk olarak patateslerimizi haşlıyoruz ,sonra soğanı doğrayıp biraz yağda kavurduktan sonra haşlanmış ve ezilmiş patateslerimizi üzerine ekliyoruz Pul biberi ile renklendiriyoruz Mayalanan hamurumuzu alıp işleme başlıyoruz Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp açıyoruz ince olacak sonra bir parça daha alıp onu da açıyoruz daha sonra birinin içine harçtan koyup diğeri ile kapatıyoruz Sonra pişirme tavamıza alıyoruz ve pişiriyoruz Ben üzerine margarin sürdüm yumuşak olsun diye sizde sürebilirsiniz
*1 çay bardağı yoğurt suyu
*3 bardak un
*Aldığı kadar ılık su
*Tuz
*Yarım paket maya
Böreğin içi için;
*1 adet soğan
*2 adet büyük boy patates
*Pul biberi
*Tuz
Patatesli Börekler (El Yapımı) Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyuyoruz ve güzel bir hamur elde ediyoruz, kulak memesi yumuşaklığında sonra bu hamurumuzun üzerini kapatıp dinlenmesi için 1 saat bekletiyoruz Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz İlk olarak patateslerimizi haşlıyoruz ,sonra soğanı doğrayıp biraz yağda kavurduktan sonra haşlanmış ve ezilmiş patateslerimizi üzerine ekliyoruz Pul biberi ile renklendiriyoruz Mayalanan hamurumuzu alıp işleme başlıyoruz Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp açıyoruz ince olacak sonra bir parça daha alıp onu da açıyoruz daha sonra birinin içine harçtan koyup diğeri ile kapatıyoruz Sonra pişirme tavamıza alıyoruz ve pişiriyoruz Ben üzerine margarin sürdüm yumuşak olsun diye sizde sürebilirsiniz