iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 su bardağı köftelik bulgur,
6 adet patates,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı salça,
1 demet maydanoz,
4 diş sarımsak,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz,
Üzerine :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin 20 dakika bekletip süzün Patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin Sonra, süzülmüş bulguru ilave edip, üzerine kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar bekletin
Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun Kıyma ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin 23 dakika daha tavayı ocakta tutun İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak, yumurtaları, kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüş cevizici ve tuz ilave edin Karıştırıp, patatesli bulgura ekleyin İyice yoğurun
Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın Tavaya yağı alıp kızdırın Köfteleri bu yağda kızartın Dilerseniz üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip, servis yapın
5 su bardağı köftelik bulgur,
6 adet patates,
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı salça,
1 demet maydanoz,
4 diş sarımsak,
2 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz,
Üzerine :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin 20 dakika bekletip süzün Patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin Sonra, süzülmüş bulguru ilave edip, üzerine kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar bekletin
Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun Kıyma ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin 23 dakika daha tavayı ocakta tutun İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak, yumurtaları, kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüş cevizici ve tuz ilave edin Karıştırıp, patatesli bulgura ekleyin İyice yoğurun
Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın Tavaya yağı alıp kızdırın Köfteleri bu yağda kızartın Dilerseniz üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip, servis yapın