iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket toz maya
*1 buçuk yemek kaşığı şeker
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (bir tanesinin sarısını üstü için ayır)
*Yaklaşık 78 su bardağı un
İç malzemesi:
*4 orta boy patates
*1 orta boy soğan
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
Üstü için:
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*
Patatesli Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Önce patatesleri haşlamak için ısıtmaya başla Sonra hamuru yapmaya başla 1 bardak süt ve 1 bardak ılık su beraber ılık olana kadar kaynat Daha sonra ılıyan süt+suyu yoğurma kabına al İçine sıvı yağ, maya, tuz, şeker, yumurta (bir tanesinin tamamı bir tanesinin de sadece yumurta beyazı) koy biraz karıştır Daha sonra yaklaşık 78 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek yoğur Herkesin unu farklı olabilir alabildiğince eklemekte fayda var Bu hamuru iyice kapat ılık bir ortamda 1 buçuk saat boyunca mayalanmaya bırak
O sırada haşlanmış patatesleri ez Ayrı bir küçük kapta rendelenmiş soğanları kavur Kavrulmuş soğanları ezilmiş patateslere ekle Tuz karabiber ve pulbiber ekle İyice karıştır
(Görsellerden bakabilirsiniz) Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopar Önce biraz elinle hafif aç Sonra patatesi ortasına koy elinle kapat hafifçe bastır ve önce dört tane kesik at sonra aralarına dört tane daha at Sonra her parçayı hafif kıvır parmağınla bastır
Yumurta sarısı ve çörek otunu da ekle
180 derecede yaklaşık 2025 dk pişir
*
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket toz maya
*1 buçuk yemek kaşığı şeker
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (bir tanesinin sarısını üstü için ayır)
*Yaklaşık 78 su bardağı un
İç malzemesi:
*4 orta boy patates
*1 orta boy soğan
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
Üstü için:
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
*
Patatesli Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı Önce patatesleri haşlamak için ısıtmaya başla Sonra hamuru yapmaya başla 1 bardak süt ve 1 bardak ılık su beraber ılık olana kadar kaynat Daha sonra ılıyan süt+suyu yoğurma kabına al İçine sıvı yağ, maya, tuz, şeker, yumurta (bir tanesinin tamamı bir tanesinin de sadece yumurta beyazı) koy biraz karıştır Daha sonra yaklaşık 78 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek yoğur Herkesin unu farklı olabilir alabildiğince eklemekte fayda var Bu hamuru iyice kapat ılık bir ortamda 1 buçuk saat boyunca mayalanmaya bırak
O sırada haşlanmış patatesleri ez Ayrı bir küçük kapta rendelenmiş soğanları kavur Kavrulmuş soğanları ezilmiş patateslere ekle Tuz karabiber ve pulbiber ekle İyice karıştır
(Görsellerden bakabilirsiniz) Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopar Önce biraz elinle hafif aç Sonra patatesi ortasına koy elinle kapat hafifçe bastır ve önce dört tane kesik at sonra aralarına dört tane daha at Sonra her parçayı hafif kıvır parmağınla bastır
Yumurta sarısı ve çörek otunu da ekle
180 derecede yaklaşık 2025 dk pişir
*