iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*Su
*Tuz
Hamurun üzerine sürmek için;
*200 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*5 adet haşlanmış patates
*2 adet kuru soğan
*Pulbiber ,karabiber
*Tuz
Böreklerin üzerine sürmek için;
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Patates harcı için soğanlar kavrulur Haşlanmış patatesi ekleyip az birşey kavuralım İç harcını soğumaya bırakalım Hamuru için un ve tuz yoğurma kabına alınır su azar azar ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir, hamur unlanmış tezgaha alınır bezelere bölünür, bu arada margarin eritilir eritilen margarinin içine sıvı yağ konulur bezelerden bi tanesi tezgaha alınıp üzeri hafif unlanarak servis tabağı büyüklüğünde açılır, Servis tabağının taban kısmı eritilen yağ ile yağlanır üzerine açılan hamur konulup hamurun üzerine tekrar bolca yağ sürülür Bu şekilde hamurlar açılıp yağlanıp üst üste konularak diğer bezelerde bitirilir, açması biten bezeler servis tabağına konulan hamurlar ters çevrilir ,yani altını üste getirilir sonra üste gelen hamurlar alınır
Hamur büyük bir masaya alınır tüm kenarlarından elin iç kısmı ile çekiştirerek büyültülür yırtılırsa önemli değil masayı görebilecek kadar incecik açılır Hamurun kenar kısımlarının iyice açılmasına dikkat edin ,hamurun bir ucunu az katlayıp üzerine önceden hazırlanılan patates harcı konulur rulo şeklinde sarılır Diğer hamurlarda aynı şekilde açılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir Üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürülür önceden ısıtılmış 180 lik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir AFİYET OLSUN
*6 su bardağı un
*Su
*Tuz
Hamurun üzerine sürmek için;
*200 gr margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*5 adet haşlanmış patates
*2 adet kuru soğan
*Pulbiber ,karabiber
*Tuz
Böreklerin üzerine sürmek için;
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Patates harcı için soğanlar kavrulur Haşlanmış patatesi ekleyip az birşey kavuralım İç harcını soğumaya bırakalım Hamuru için un ve tuz yoğurma kabına alınır su azar azar ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir, hamur unlanmış tezgaha alınır bezelere bölünür, bu arada margarin eritilir eritilen margarinin içine sıvı yağ konulur bezelerden bi tanesi tezgaha alınıp üzeri hafif unlanarak servis tabağı büyüklüğünde açılır, Servis tabağının taban kısmı eritilen yağ ile yağlanır üzerine açılan hamur konulup hamurun üzerine tekrar bolca yağ sürülür Bu şekilde hamurlar açılıp yağlanıp üst üste konularak diğer bezelerde bitirilir, açması biten bezeler servis tabağına konulan hamurlar ters çevrilir ,yani altını üste getirilir sonra üste gelen hamurlar alınır
Hamur büyük bir masaya alınır tüm kenarlarından elin iç kısmı ile çekiştirerek büyültülür yırtılırsa önemli değil masayı görebilecek kadar incecik açılır Hamurun kenar kısımlarının iyice açılmasına dikkat edin ,hamurun bir ucunu az katlayıp üzerine önceden hazırlanılan patates harcı konulur rulo şeklinde sarılır Diğer hamurlarda aynı şekilde açılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir Üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürülür önceden ısıtılmış 180 lik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir AFİYET OLSUN