iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*5 yemek kaşığı un
İç malzemesi için ;
*3 adet patates
*1, 5 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
*1 adet yumurta sarısı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Çörek otu
*Susam
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar Gerçekten efsane leziz bir börek
Öncelikle patateslerimizi haşlayıp iç malzememizi hazırlıyoruz
Bir kabın içinde de un ve sıvı yağı çırpalım
Şimdi gelelim yapım aşamalarına
1 adet yufkayı masaya açtıktan sonra yarısına unlu karışımdan sürüp aşağıdaki resimdeki gibi ikiye katlayalım ve tekrar unlu karışımdan sürüp yufkanın düz kısmına iç malzememizi ince bi şekilde yayalım daha sonra sıkı bir şekilde rulo halinde saralım
Ortalama 5’er cm genişliğinde kesip tepsiye dizelim
Toplam 5 yufkayı da bu şekilde sırayla yapıp üzerlerine yumurta sürdükten sonra susam ve çörek otu serpip 200° derece fırında kızarana kadar pişirelim
Börekler servise hazır
Afiyet olsun
*5 adet yufka
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*5 yemek kaşığı un
İç malzemesi için ;
*3 adet patates
*1, 5 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*2 çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
*1 adet yumurta sarısı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Çörek otu
*Susam
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar Gerçekten efsane leziz bir börek
Öncelikle patateslerimizi haşlayıp iç malzememizi hazırlıyoruz
Bir kabın içinde de un ve sıvı yağı çırpalım
Şimdi gelelim yapım aşamalarına
1 adet yufkayı masaya açtıktan sonra yarısına unlu karışımdan sürüp aşağıdaki resimdeki gibi ikiye katlayalım ve tekrar unlu karışımdan sürüp yufkanın düz kısmına iç malzememizi ince bi şekilde yayalım daha sonra sıkı bir şekilde rulo halinde saralım
Ortalama 5’er cm genişliğinde kesip tepsiye dizelim
Toplam 5 yufkayı da bu şekilde sırayla yapıp üzerlerine yumurta sürdükten sonra susam ve çörek otu serpip 200° derece fırında kızarana kadar pişirelim
Börekler servise hazır
Afiyet olsun