iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Dolama Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır yufka
İç harcı için:
*4 orta boy patates
*1 adet soğan
*34 dal maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ
*Tuz, pul biber, karabiber
İç sosu için:
*5 yemek kaşığı yoğurt
*1 buçuk çay bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 bütün yumurta ve 1 yumurtanın yalnızca beyazı ( sarısı üstü için ayrılır )
Patatesli Dolama Börek Tarifi Yapılışı Böreğimizi hazırlamaya patatesleri haşlayarak başlıyoruz Patatesler haşlanırken soğanı küp küp doğruyoruz, soğanların belli olmasını istemeyenler rendeleyebilirler Daha sonra maydanozu da doğruyoruz Soğanları geniş bir tavaya alıyoruz sıvı yağ katıp kavurmaya başlıyoruz Kavrulunca baharatları ve salçayı da katıyoruz Haşlanan patatesleri soyup rendeleyip tavaya ekliyoruz Patatesi de kavurup tuzunu atıp maydanozu ekliyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz İç harcı soğurken iç sosunu hazırlıyoruz Geniş bir kaba yoğurdu koyup çırpıyoruz, yumurtaları da katıp güzelce karıştırıyoruz ve sıvı yağ, süt ile tuzunu da karıştırıp güzel bir sos elde ediyoruz
Daha sonra bütün olan yufkaları ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz İç sos sürüp iç harcını koyup rulo halinde sarıyoruz Ve yağlanmış tepsiye yuvarlayarak koyuyoruz Bütün yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra kalan yoğurtlu iç sosu da böreğin üstüne döküp o şekilde 30 dakika dinlendiriyoruz Üstüne yumurta sarısını da sürüp 180 derece ısınmış fırına böreğimizi veriyoruz Tarifimiz bu kadar yapanlara afiyet olsun
Pişirme süresi ortalama 40 dakika fakat bu süre sizlerin fırınlarına göre de değişiklik gösterebilir O yüzden devamlı altını ve üstünü kontrol ederek pişirmenizi tavsiye ederim
*1 paket hazır yufka
İç harcı için:
*4 orta boy patates
*1 adet soğan
*34 dal maydanoz
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ
*Tuz, pul biber, karabiber
İç sosu için:
*5 yemek kaşığı yoğurt
*1 buçuk çay bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 bütün yumurta ve 1 yumurtanın yalnızca beyazı ( sarısı üstü için ayrılır )
Patatesli Dolama Börek Tarifi Yapılışı Böreğimizi hazırlamaya patatesleri haşlayarak başlıyoruz Patatesler haşlanırken soğanı küp küp doğruyoruz, soğanların belli olmasını istemeyenler rendeleyebilirler Daha sonra maydanozu da doğruyoruz Soğanları geniş bir tavaya alıyoruz sıvı yağ katıp kavurmaya başlıyoruz Kavrulunca baharatları ve salçayı da katıyoruz Haşlanan patatesleri soyup rendeleyip tavaya ekliyoruz Patatesi de kavurup tuzunu atıp maydanozu ekliyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz İç harcı soğurken iç sosunu hazırlıyoruz Geniş bir kaba yoğurdu koyup çırpıyoruz, yumurtaları da katıp güzelce karıştırıyoruz ve sıvı yağ, süt ile tuzunu da karıştırıp güzel bir sos elde ediyoruz
Daha sonra bütün olan yufkaları ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz İç sos sürüp iç harcını koyup rulo halinde sarıyoruz Ve yağlanmış tepsiye yuvarlayarak koyuyoruz Bütün yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra kalan yoğurtlu iç sosu da böreğin üstüne döküp o şekilde 30 dakika dinlendiriyoruz Üstüne yumurta sarısını da sürüp 180 derece ısınmış fırına böreğimizi veriyoruz Tarifimiz bu kadar yapanlara afiyet olsun
Pişirme süresi ortalama 40 dakika fakat bu süre sizlerin fırınlarına göre de değişiklik gösterebilir O yüzden devamlı altını ve üstünü kontrol ederek pişirmenizi tavsiye ederim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.