iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket hamur kabartma tozu
*2 su bardağı un
İç harcı için;
*100g Beyaz peynir
*1 çay bardağı mozarella ya da kaşar peynir rendesi
*2 adet orta boy soğan
*4 adet orta boy patates
*yarım demet dereotu
*yarım demet taze nane
*tuz
*pul biber
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve çörekotu
Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı Soğanları küp şeklinde doğrayıp derin bir kaba aktarın Patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayıp soğanların üzerine ilave edelim Üzerlerine tuz serpip iyice harmanlayalım
Derin bir kaba yumurtaları kırıp, bir tane sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz Mikserle köpürene dek iyice çırpıyoruz Yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz Üzerine kabartma tozu ve unu da ekleyerek iyice çırpıp hamurumuzu hazırlıyoruz
Hamur harcının üzerine doğranmış soğan ve patates, ince kıyılmış nane ve dereotunu da ekliyoruz Üzerine ufalanmış beyaz peynir ve kaşar peynir rendesi de ekliyoruz Tuz ve pul biberi de katıp kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına harcımızı döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzlüyoruz
Ayırdığımız yumurta sarısıyla sıvı yağı karıştırıp, üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz Çörek otu serpip, ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişirip ısıyı 160 dereceye düşürüyoruz Üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz
İçi ve dışı tam piştiğinde fırından çıkartıp oda ısısında ılımaya bırakıyoruz Ilık yada soğukken kesip servis ediyoruz
Patatesleri çiğden kullanıyoruz Dereotu çok lezzet katıyor
Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket hamur kabartma tozu
*2 su bardağı un
İç harcı için;
*100g Beyaz peynir
*1 çay bardağı mozarella ya da kaşar peynir rendesi
*2 adet orta boy soğan
*4 adet orta boy patates
*yarım demet dereotu
*yarım demet taze nane
*tuz
*pul biber
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve çörekotu
Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı Soğanları küp şeklinde doğrayıp derin bir kaba aktarın Patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayıp soğanların üzerine ilave edelim Üzerlerine tuz serpip iyice harmanlayalım
Derin bir kaba yumurtaları kırıp, bir tane sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz Mikserle köpürene dek iyice çırpıyoruz Yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz Üzerine kabartma tozu ve unu da ekleyerek iyice çırpıp hamurumuzu hazırlıyoruz
Hamur harcının üzerine doğranmış soğan ve patates, ince kıyılmış nane ve dereotunu da ekliyoruz Üzerine ufalanmış beyaz peynir ve kaşar peynir rendesi de ekliyoruz Tuz ve pul biberi de katıp kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına harcımızı döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzlüyoruz
Ayırdığımız yumurta sarısıyla sıvı yağı karıştırıp, üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz Çörek otu serpip, ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişirip ısıyı 160 dereceye düşürüyoruz Üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz
İçi ve dışı tam piştiğinde fırından çıkartıp oda ısısında ılımaya bırakıyoruz Ilık yada soğukken kesip servis ediyoruz
Patatesleri çiğden kullanıyoruz Dereotu çok lezzet katıyor
Afiyet olsun