iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Ekmekçiklerim Tarifi İçin Malzemeler
*400 gram un(2 tam dolu ve 1 tane iki parmak eksik dolu büyük çay bardağı )
*150 gram tam buğday unu (1 tane tam dolu büyük çay bardağı ) vollkorn weizenmehl
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*23 orta boy haşlanmış patates
*300 ml ılık su (patatesin haşlama suyu olabilir)
*Yarım yaş maya veya 1 paket kuru maya
*
Patatesli Ekmekçiklerim Tarifi Yapılışı Yaş maya kullanırsanız şekerle ılık suda eritilir köpükler oluşana kadar bekletilir Kuru maya kullanırsanız unlar ve tuz iyice karıştırılır, sonra kuru maya içine karıştırılır*Unun ortasına havuz açılır su içine akıtılır, zeytinyağı ve patateste ilave edilir ve 67 dakika iyice yoğrulur Hamur çok yumuşak ama yapışkan oluyor üzerine un serpilir ve masa üstünde biraz devam yoğrulur Yine biraz yapışkan oluyor elle hamur yemek tabağı büyüklüğünde bastırılır, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürülür (her tarafına) ve biraz un serpilir Hamur rulo haline getirilir ve bezelere bölünür Bezelerin büyüklüğüne kendiniz karar verin, ben hep tartıyorum bunları 80 gram yaptım (mandalina büyüklüğünde) 13 beze çıktı Bezelerin üzerine biraz un serpin ve üstüne bastırın elle biraz uzunlamasına açın sağ tarafı ortaya, diğer tarafı onun üstüne katlayın Şimdi uzun taraftan bir tarafı ortaya diğer tarafı da onun üstüne katlayın (Ayrıntılı resim ekledim) Paketin üstüne bastırın kenarlarından içine katlayarak, önce avuç içinde sonra masa üstünde yuvarlayın una beleyin ve tepsiye dizin*Fırına bir kase sıcak su konulur ve 220230 dereceye ısıtılır*Ekmekçikleri 202530 dakika ara ara fırın içine biraz su sıkılarak pişirilir Pişme süresi fırından fırına değişebilir Afiyet olsun)
Notişme esnasında fırına su sıkmanın nedeni daha çok buhar olsun diye Bu işlem için temiz bir spray sıkma şişesi kullana bilirsiniz Çiçeklere su sıkma şişesi olabilir*Bu ekmekçikler hemen hemen diğer Brötchen tarifim gibi, ama patates buna süper bir tat veriyor, dışından kıtır kıtır içi yumuşaçık Katlama hamurun gazının çıkmasını ve yapısının daha esnek olmasını sağlıyor
Tavsiye ederim bizim ev halkı çok beğendi, birde böyle deneyin))
*400 gram un(2 tam dolu ve 1 tane iki parmak eksik dolu büyük çay bardağı )
*150 gram tam buğday unu (1 tane tam dolu büyük çay bardağı ) vollkorn weizenmehl
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*23 orta boy haşlanmış patates
*300 ml ılık su (patatesin haşlama suyu olabilir)
*Yarım yaş maya veya 1 paket kuru maya
*
Patatesli Ekmekçiklerim Tarifi Yapılışı Yaş maya kullanırsanız şekerle ılık suda eritilir köpükler oluşana kadar bekletilir Kuru maya kullanırsanız unlar ve tuz iyice karıştırılır, sonra kuru maya içine karıştırılır*Unun ortasına havuz açılır su içine akıtılır, zeytinyağı ve patateste ilave edilir ve 67 dakika iyice yoğrulur Hamur çok yumuşak ama yapışkan oluyor üzerine un serpilir ve masa üstünde biraz devam yoğrulur Yine biraz yapışkan oluyor elle hamur yemek tabağı büyüklüğünde bastırılır, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürülür (her tarafına) ve biraz un serpilir Hamur rulo haline getirilir ve bezelere bölünür Bezelerin büyüklüğüne kendiniz karar verin, ben hep tartıyorum bunları 80 gram yaptım (mandalina büyüklüğünde) 13 beze çıktı Bezelerin üzerine biraz un serpin ve üstüne bastırın elle biraz uzunlamasına açın sağ tarafı ortaya, diğer tarafı onun üstüne katlayın Şimdi uzun taraftan bir tarafı ortaya diğer tarafı da onun üstüne katlayın (Ayrıntılı resim ekledim) Paketin üstüne bastırın kenarlarından içine katlayarak, önce avuç içinde sonra masa üstünde yuvarlayın una beleyin ve tepsiye dizin*Fırına bir kase sıcak su konulur ve 220230 dereceye ısıtılır*Ekmekçikleri 202530 dakika ara ara fırın içine biraz su sıkılarak pişirilir Pişme süresi fırından fırına değişebilir Afiyet olsun)
Notişme esnasında fırına su sıkmanın nedeni daha çok buhar olsun diye Bu işlem için temiz bir spray sıkma şişesi kullana bilirsiniz Çiçeklere su sıkma şişesi olabilir*Bu ekmekçikler hemen hemen diğer Brötchen tarifim gibi, ama patates buna süper bir tat veriyor, dışından kıtır kıtır içi yumuşaçık Katlama hamurun gazının çıkmasını ve yapısının daha esnek olmasını sağlıyor
Tavsiye ederim bizim ev halkı çok beğendi, birde böyle deneyin))