iltasyazilim
FD Üye
Patatesli El Açma Borek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kiloya yakın un
*2 çay kaşığı Tuz
*1 fincan yağ
*1 fincan yoğurt
*Hamur çok sert olmayacak kadar su
İç harcı ;
*1 kilo patates
*5 adet soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı salça
*1 er tutam pul biber ve kimyon
*
*Her yufka arası için ;
*
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı yağ
*1 soda
Patatesli El Açma Borek Tarifi Yapılışı Malzemeleri karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlıyorsunuz Tepsinize göre bezeler yapıyorsunuz ben 18 beze yani 18 kat olacak şekilde yapıyorum İç harcı için patatesleri haşlayıp soğan ile kavurun baharatlarını ekliyorsunuz önce bütün bezeler i açıyorum daha sonra yağladığım tepsiye tek tek diziyorum 9 tane aralarına şu yoğurt ve yağ karışımından sürüp 9 kattan sonra iç harcın i koyuyoruz tekrar 9 kat aralarını yağlayıp en son üzerine 1 soda dokuyorum ve istediğim gibi kesiyorum Biraz beklettikten sonra 170 derece fırında üzerine kızarana kadar pişiriyorum Afiyet olsun ???
*1 kiloya yakın un
*2 çay kaşığı Tuz
*1 fincan yağ
*1 fincan yoğurt
*Hamur çok sert olmayacak kadar su
İç harcı ;
*1 kilo patates
*5 adet soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı salça
*1 er tutam pul biber ve kimyon
*
*Her yufka arası için ;
*
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı yağ
*1 soda
Patatesli El Açma Borek Tarifi Yapılışı Malzemeleri karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlıyorsunuz Tepsinize göre bezeler yapıyorsunuz ben 18 beze yani 18 kat olacak şekilde yapıyorum İç harcı için patatesleri haşlayıp soğan ile kavurun baharatlarını ekliyorsunuz önce bütün bezeler i açıyorum daha sonra yağladığım tepsiye tek tek diziyorum 9 tane aralarına şu yoğurt ve yağ karışımından sürüp 9 kattan sonra iç harcın i koyuyoruz tekrar 9 kat aralarını yağlayıp en son üzerine 1 soda dokuyorum ve istediğim gibi kesiyorum Biraz beklettikten sonra 170 derece fırında üzerine kızarana kadar pişiriyorum Afiyet olsun ???