Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli El Açması Börek

Patatesli El Açması Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 su bardağı yoğurt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı kadar tuz
*Aldığı kadar un

İç malzemesi için;


*6 adet orta boy haşlanmış patates
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
*1 tatlı kaşığı toz biber
*Tuz

Hamuru açmak için;


*Un ve sıvı yağ

Patatesli El Açması Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlayalım Bunun için tüm malzemeyi karıştırıp kontrollü bir şekilde kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar un ekleyelim Hamurumuz tamamlanınca yarım saat dinlendirelim Bu sırada hemen iç malzemesini hazırlamaya geçelim Soğanları ufak yemeklik doğrayıp hafif sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım Salça ve toz biberi ekleyip bir iki kez döndürdükten sonra rendelediğimiz patatesi ekleyip kısık ateşte salçayı patatese yedirelim Son olarak tuzunu da ekleyip ocaktan indirelim Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde 9 parça olarak yuvarlayıp bi 10 dk da bu şekilde dinlendirelim Sonrasında tek tek hamurları ne çok ince ne de kalın olmayacak şekilde açalım Açtığımız ilk yufkayı yağladığımız orta boy yuvarlak fırın tepsisine serelim Yufkayı yağlayıp üst üste 3 tane yufkaya aynı işlemi yapalım 3 Yufkayı da serdikten sonra patates harcının yarısını yayalım Bunun üzerine de aynı şekilde 3 tane daha yufka serelim Her yufkayı serişte yağlamayı unutmayalım 6 Yufkanın üzerine de harcın geri kalanını yayıp geriye kalan son 3 bezeyi aynı şekilde açıp üst üste serelim Artık tüm yufkalar bittikten sonra en üste 45 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı kadar un gezdirip elimizle iyice yedirelim Fırına koymadan önce dilediğimiz şekilde kesip 180 C ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Şimdiden emeğinize, ellerinize sağlık Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt