Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli El Açması Poğaça

Patatesli El Açması Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patatesli El Açması Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağı
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket krema
*2 yemek kaşığı şeker
*1 paket yaş maya yada kuru maya
*1 paket hazır patates püresi
*2 tatlı kaşığı tuz
*6 su bardağı un(patates püresi koyulmaz ise daha çok un eklenmesi gerekebilir)

İç harcı için;


*67 tane orta boy patates
*1 tutam maydanoz
*1 tane kuru soğan
*Tuz
*Pulbiber

Patatesli El Açması Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patateslerin haşlanması için ocağa alalım
*Yoğurma kabına maya ve şekeri koyun
*Küçük tencerede sütü ve kremayı ılıtın ve ekleyin
*Maya ve şekeri erimesi için karıştırın
*Yumurta beyazını, sıvı yağı, 3 su bardağı elenmiş unu, tuz ve patates püresini ekleyin
*Yoğurmaya başlayalım gerektikçe un ilavesi yapalım yumuşak hamur elde edelim (eğer hamur çok sert olursa ılık su yada süt ilavesi yapabilirsiniz)
*Hamurun mayalanması için üstünü streç filimle kapatın sonrasında bir temiz bez örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın
*Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyelim
*Soğanları yemeklik doğrayıp, bir tavada pembeleşinceye kadar kavuralım
*Soğanlar soğuyunca patatese ekleyelim
*Sonrasında maydanoz ve baharatlarıda ekleyip karıştıralım
*Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve üstlerini kapatalım
*1 bezeyi merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar acın ve ortadan ikiye bölün resimdede gördüğünüz gibi iç harcını geniş kısma gelecek şekilde uzunlamasına koyalım
*İnce olacak şekilde ve rulo şekilde sarıp üçgen şekilde kesin ve tepsiye dizin diğer bezeleride bu şekilde yapın ve tepside 20 dk mayalandırın
*Üzerine yumurta sarısını sürelim
*200 derece ısıttığımız fırında alt üstü kızarana kadar 2025 dk pişirelim
*Pişen poğçalarımızın üstünü bir bez örtüp 15 dk bekleyelim, bu şekilde daha yumuşak olacaktır
*Bu tarif için hatice maziye teşekkür ederim gerçekten çok güzel bir poğaca tarifi şimdiden deneyenlere afiyet olsun
 
858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt