Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Ev Ekmeği

Patatesli Ev Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patatesli Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*650 gr patates
*Tuz

Hamuru için;


*120 ml ılık süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*20 gr yaş maya
*4 kaşık zeytinyağı
*30 gr tereyağı
*2 orta boy yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı tuz

Patatesli Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Patatesler soyulur, yıkanır ve tuzlu suda haşlanır
Sonra iyice ezilir, büyük parçalar kalmayacak Soğumaya bırakılır
Maya ılık sütün içinde şekerle eritilir ve 510 dakika bekletilir
Un bir leğene ellenir ve ortasına bir havuz açılır Mayalı süt içine akıtılır ve kenarlarından biraz un’la karıştırılır Üstü kapalı sıcak bir ortamda 20 dakika dinlendirilir
Patates, tuz, tereyağı, zeytinyağı ve yumurta sarısı una ilave edilir ve 510 dakika yoğurulur (başta sıvı oranı azınıza gelebilir, ama yoğuruldukça toparlanıyor) Çok yumuşak ve yapışmayan hamur elde ediyoruz Üstü kapalı 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Unlu bir yere hamuru alıp üstüne basarak gazını alıyoruz Biraz yaygın bir şekilde yatırıyoruz ve katlamaya başlıyoruz Sağ alt tarafı ortaya katlıyoruz, sol tarafı da üstüne katlıyoruz Şimdi rulo şeklinde iki ele uzunlamasına dönderiyoruz (resimde tam anlaşılır demek istediğim ) 60 cm uzunluğunda ve yaklaşık 10 cm eninde bir rulo elde edilir Ortadan kesip isteğe göre ya ikisini de mesafeli bir tepsiye dizin, yada benim gibi 1 tanesini tepsiye diğerini kek kabına (yağlanmış ve unlanmış) koyun Üstü kapalı 30 dakika dinlendirin
Tepsidekini şekillendirmek isterseniz mutfak makasıyla veya keskin bir bıçakla 5 cm aralıkla (göz kararıyla ) enine doğru hamuru kesin Tam değil sondan 23 parmak kalsın Şimdi kesilen şeritleri sıra, sıra bir sağ bir sol atalım Islak elle hamurun üstünden geçelim, üstüne un eleyelim (kek kalıbındakini istediğiniz gibi kesin)
Önceden ısınmış fırında 200 derecede en alt katta 2530 dakika pişirelim (10 dakika sonra yine biraz su sürün yüzüne ) Piştikten sonra telin üstünde soğumaya bırakalım (Üstüne bir bez serin) 510 dakika sonra kek kabındaki ekmeğimizi çıkartıp öyle soğumaya bırakalım*Biraz çok işi varmış gibi yazmışım ama çok lezzetli bir ekmek elde ediyoruz Zahmetine değer Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt