Patatesli Frankfurter (Alman) Malzemeler 3 adet Frankfurter ya da sucuk da olabilir (Frankfurter, Almanların en ünlü sosis türüdür) 5 adet orta doruk patates 1 yemek kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2 adet orta doruk soğan (ince halka biçiminde doğranacak) 1 akarsu kaşığı tuzlu 1 adet yeşil dolmalık biber (halka biçiminde doğranacak) 1 adet kırmızı dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak) 2 adet orta tepe domates (tavla zarı biçiminde küp küp doğranacak) 2 diş dövülmüş sarmısak 1 yemek yemek kaşığı domates salçası Yapılışı Soğanlar ince halkalar halinde dilimlenir Biberler de temizlenip, çok ince halka biçiminde doğranır öte yandan bir tencerede yağ eritilir, önce toz kırmızı biber eklenerek hafifçe kavrulur Soğan ve biberler de katılıkr ve karıştırarak kavrulmaya devam edilir sonradan sarmısak ve domateslerle beraber salça da eklenir Üstüne 34 bardak su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır Bir miktar da tuz ek edilir Patatesler, fazla fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya değin tuz suda haşlanır Kabukları soyulup, her biri dört parçaya ayırılır en az 2 cm kalınlığında iri kocaman doğranan sosis veya sucuklar kaynayan soslu suyun içine aktarılır Patatesler de kaynayan soslu suyun içine atıldıktan sonra defalarca birlikte 56 dakika daha pişirilip, ocaktan alınır Sıcak olarak servise sunulur