iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
İç malzemesi için;
*6 adet haşlanmış patates
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvıyağ
Yufkaların arasına sürmek için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
Bekletmek için;
*2 su bardağı su
*2 şişe maden suyu
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi Yapılışı Dışı çıtır içi yumuşacık su böreği gibi olan böreğim Deneyin pişman olmasınız Haşlanmış patatesli harcımızı hazırlayalım Püre haline getirip maydanoz ve baharatları ekleyelim
Ben kolaylık olsun diye yufkaların hepsini dörde bölüyorum ve üçgen haldeki yufka ya sostan fırça ile bolca sürüyorum Tam üçgen yufkanın ortasından başlayarak büzüp gül şekli veriyorum Tam gonca gül kısmına patatesli malzemeden bolca koyup kenarlara gelen kısımlarla kapatıyorum Aynı işlemi bitene kadar devam ediyorum 24 adet börek çıkıyor, akşamdan yapıp bekletmemiz gerek Leğene dizip bekleteceğimiz maden suyu ve suyu üzerine döküp bekletiyorum bir gece Pişireceğim zaman yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp susamlayarak 200 derece fırın da 2530 dk pişirelim kızarana kadar
*6 adet yufka
İç malzemesi için;
*6 adet haşlanmış patates
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvıyağ
Yufkaların arasına sürmek için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
Bekletmek için;
*2 su bardağı su
*2 şişe maden suyu
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Patatesli Gonca Gül Böreği Tarifi Yapılışı Dışı çıtır içi yumuşacık su böreği gibi olan böreğim Deneyin pişman olmasınız Haşlanmış patatesli harcımızı hazırlayalım Püre haline getirip maydanoz ve baharatları ekleyelim
Ben kolaylık olsun diye yufkaların hepsini dörde bölüyorum ve üçgen haldeki yufka ya sostan fırça ile bolca sürüyorum Tam üçgen yufkanın ortasından başlayarak büzüp gül şekli veriyorum Tam gonca gül kısmına patatesli malzemeden bolca koyup kenarlara gelen kısımlarla kapatıyorum Aynı işlemi bitene kadar devam ediyorum 24 adet börek çıkıyor, akşamdan yapıp bekletmemiz gerek Leğene dizip bekleteceğimiz maden suyu ve suyu üzerine döküp bekletiyorum bir gece Pişireceğim zaman yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp susamlayarak 200 derece fırın da 2530 dk pişirelim kızarana kadar