iltasyazilim
FD Üye
Patatesli Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru;
*3, 5 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya
*1 çay bardağı sulu yoğurt
*Tuz
*Su
İç harcı;
*5 tane patates
*2 tane kuru soğan
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Bir tutam maydanoz
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*İsteğe bağlı baharatlar arttırılabilinir
Patatesli Gözleme Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesleri haşlamaya bırakıyoruz
*Patatesler haşlanırken hamurumuzu yoğurup 20 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz
*Yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz
*Yumuşamaya başlayınca salçasını ve baharatlarını ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
*Soyup ve ezdiğimiz patateslere kavurduğumuz soğanları ve doğradığımız maydanozları ekleyip karıştırıyoruz
*Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıyoruz
*Yemek tabağı büyüklüğünde ve çok ince olmayacak şekilde inceye yakın bir ayarda açıyoruz
*Açtığımız hamurun yarısına harcımızı koyuyoruz Yarım ay şeklinde katlıyoruz İsteğe göre kenarındaki boş kalan hamuru kesebilirsiniz
*Isınmış tavayı fırça ile yağlayıp kızdırıyoruz
*Gözlemelerimizin her iki yüzünü çevirerek pişiriyoruz Afiyet olsun ?
*3, 5 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya
*1 çay bardağı sulu yoğurt
*Tuz
*Su
İç harcı;
*5 tane patates
*2 tane kuru soğan
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Bir tutam maydanoz
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*İsteğe bağlı baharatlar arttırılabilinir
Patatesli Gözleme Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesleri haşlamaya bırakıyoruz
*Patatesler haşlanırken hamurumuzu yoğurup 20 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz
*Yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz
*Yumuşamaya başlayınca salçasını ve baharatlarını ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
*Soyup ve ezdiğimiz patateslere kavurduğumuz soğanları ve doğradığımız maydanozları ekleyip karıştırıyoruz
*Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıyoruz
*Yemek tabağı büyüklüğünde ve çok ince olmayacak şekilde inceye yakın bir ayarda açıyoruz
*Açtığımız hamurun yarısına harcımızı koyuyoruz Yarım ay şeklinde katlıyoruz İsteğe göre kenarındaki boş kalan hamuru kesebilirsiniz
*Isınmış tavayı fırça ile yağlayıp kızdırıyoruz
*Gözlemelerimizin her iki yüzünü çevirerek pişiriyoruz Afiyet olsun ?